BÀSQUET

Un bon Morabanc no trenca la mala dinàmica (81-87)

El Morabanc Andorra suma la sisena derrota consecutiva en un bon partit de l’equip, però que torna a ser insuficient per trobar la victòria davant del segon classificat de l’ACB

Harding en una acció del partit / ACB Media Center

El conjunt andorrà ha perdut el sisè partit consecutiu. Un bon partit dels d’Andorra no ha estat suficient per aconseguir revertir una dinàmica negativa davant d’un rival que, tot i no fer el seu millor partit ha acabat guanyant amb molt treball i ofici.

Molt bon inici del Morabanc Andorra que en els primers minuts ha sortit a la pista amb la intenció de millorar l’aspecte on més estava patint l’equip del Principat. En l’àmbit defensiu, davant d’un equip que estava sent capaç d’anotar més de 87 punts per partit, els de Lezkano tenien molt clara la premissa; posar moltes mans, incomodar l’equip malagueny i forçar pilotes perdudes.

L’inici ha portat a posar l’equip 9 punts per sobre en l’inici del segon quart que ha estat la màxima diferència per part local. Els de Màlaga intentaven reaccionar, però el Morabanc mantenia la diferència amb accions en atac d’Harding i un bon Marin Maric. Quan s’arribava al descans, cap dels dos conjunts, trobaven accions de puntuació. Els anells es feien petits i sense anotació des del 6,75 en els últims 5 minuts, beneficien al Morabanc.

Per més mèrit del Morabanc Andorra que no pas demèrit del rival, l’Unicaja de Màlaga s’ha quedat amb 34 punts a la primera meitat. El partit estava més on els tricolors volien que no pas el ritme habitual dels andalusos. Amb això i un triple que Harding no ha pogut convertir s’ha arribat al descans amb un +5 pels de Lezkano.

Al tercer quart l’equip d’Andorra tenia la difícil tasca d’aguantar una possible embranzida dels rivals. Jerrick Harding s’ha encarregat d’aguantar l’equip amb dues accions molt bones i cinc punts d’inici. Alberto Díaz, però, ha agafat el timó del partit i amb un 2+1 i bones accions ha fet apropar els visitants fins a 2 punts i amb un triple d’Ejim han aconseguit girar el marcador. Tot i les bones defenses dels locals, la qualitat dels jugadors ha sortit a relluir i deixava sense premi la bona feina de l’equip de Lezkano. Tot i la reacció dels segons classificats, l’equip andorrà ha sabut mantenir-se viu en partit i ha aguantat els millors minuts visitants.

A l’últim període s’arribava amb 57-59, i amb tot per decidir. Montero, clau per poder sumar la victòria ha aparegut quan més se’l necessitava i amb ell tot el Morabanc. La bombonera, clau un dia més, ha començat a remar en favor de l’equip i la pressió que la començaven a sentir els visitants. Dylan Osteowski, però, en la seva línia habitual, no s’ha arronsat i anava sumant pel seu compte particular i per buscar una victòria que tots dos equips volien. Quan els punts anaven buscats, i s’entrava als últims tres minuts, han començat a aparèixer els homes importants. Cinc punts seguits de Kalinoski, posaven el +8 pels de Malàga que semblava que sentenciaven el partit. Dues pilotes recuperades per Montero regalaven dues vides extres, però ni Andric ni Borg han acabat de sentenciar les accions i la reacció del Morabanc Andorra que no ha sigut suficient per endur-se el triomf. (81-87)