MOTOR

Llovera manté el Top-20 i Van Beveren el podi a dos dies d’acabar el Dakar

L’andorrà ha estat avui quinzè, mentre que el resident segueix tercer de la general en motos a poc menys de 12 minuts del líder

Llovera en una imatge d'aquest Dakar

El rally més dur del món és a punt d’abaixar el teló de l’edició 2024. A només dues etapes del final, Albert Llovera i Adrian Van Beveren segueixen vius i amb objectius clars. L’andorrà té molt ben afiançat el top-20 en la categoria de camions, mentre que el pilot resident de motots segueix en la lluita pel podi i la victòria.

Llovera ha tancat la desena etapa –de 612 quilòmetres– assolint la quinzena posició amb un temps global de 4h 42′ 40”, el que ha suposat cedir una hora més respecte el líder de l’etapa. A la general, però, es manté còmodament en el top-20 –divuitena posició– i, si no hi ha una sorpresa majúscula, acabarà el Dakar en la mateixa posició.

D’altra banda, Adren Van Beveren segueix amb plenes opcions d’acabar emportant-se el Dakar en categoria de motos. El pilot resident està a només 11 minuts i 46 segons de Ricky Brabec, líder de la categoria. De fet, avui Van Beveren ha cedit 20 segons respecte Brabec, qui ha guanyat la desena etapa.

La 11a etapa, penúltima del Dakar 2024, no serà un passeig cap a l’assistència de Yanbu. L’especial de 480 km és coneguda pel risc extrem que hi ha per als pneumàtics. Va ser la segona etapa de la passada edició i va tenir el “record” de punxades de l’edició 2023. Els pilots competiran en un escenari molt sec i accidentat amb mil paranys al traçat. Un cop més, una condició innegociable serà mimar els pneumàtics.