MOTOR

Van Beveren a tocar del seu primer podi al Dakar

El pilot resident té més d’un quart d’hora de marge respecte el quart classificat abans de començar l’últim dia

Van Beveren durant la desena etapa / DAKAR

El Dakar arriba avui al seu punt i final amb encara coses per decidir. Si en categoria de cotxes Carlos Sainz té a tocar la victòria, Adrien Van Beveren, el pilot resident, té a la punta dels dits el que seria el seu primer podi al rally més dur del món.

Després de la desena etapa, on. Van Beveren va ser tecre a  03′ 17” de Branch –guanyador ahir–, a la general el resident té un marge de més d’un quart d’hora sobre la tercera Hona en discòrdia, la de José Ignacio Cornejo. Ho tindrà complicat, però, el poder intentar millorar el seu tercer lloc a la general en una darrera etapa en la qual Ricky Brabec hauria d’acabar d’emportant-se el triomf.

Llovera supera les dificultats i encara l’últim dia

La tripulació del camió #619 va salvar els obstacles del dia seguint l’estratègia de les darreres jornades, és a dir, un ritme regular i sense arriscar més del que és necessari. A hores d’ara, a la cursa hi ha poc a guanyar i molt a perdre.

Van creuar la línia d’arribada en una treballada 16a posició amb un crono de 7h15’57”. Durant el recorregut es van anar succeint contratemps que Llovera i el seu equip van anar resolent amb solvència.

El Dakar 2024 s’acomiadarà amb un bucle a la localitat de Yanbu, amb una especial de 175 km inclosa als 328 km que tindrà l’etapa en total. Segons el comentari dels organitzadors no és una jornada exigent, encara que també és cert que amb el final tan a prop, qualsevol soroll que sembla estrany a les mecàniques i fa saltar totes les alarmes entre els pilots.

Yanbu, segon port de l’Aràbia Saudita, va ser al seu dia punt d’arribada dels vehicles, quinze dies després, els que hagin pogut arribar a la zona portuària, iniciaran al mateix escenari el retorn als seus llocs d’origen respectius.