Connect with us

COA

Una trentena d’inscrits al postgrau en dinamització de projectes socioesportius per a gent gran

El president del COA, JaumeMartí, celebra la bona acollida de la formació

Publicat

el

Alumnes del postgrau del COA
Alumnes del postgrau del COA

Prop d’una trentena de persones s’han inscrit al primer postgrau en dinamització́
de projectes socioesportius per a gent gran. En concret, han estat 26 els alumnes que ha comptat la primera edició d’aquest curs de formació impartit per la Universitat d’Andorra i que compta amb el suport econòmic de Solidaritat Olímpica a través del Comitè Olímpic Andorrà (COA).

El president del COA, Jaume Martí, acompanyat del director del COA, Jordi Orteu,
han mostrat la seva satisfacció pel fet d’haver contribuït a tirar endavant aquesta formació, que promou “l’esport i els hàbits saludables en un col·lectiu que cada cop pren més rellevància en la nostra societat, com és el de la gent gran”.

Continua llegint
Advertisement
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COA

Fitness per commemorar el Dia de la dona

El Comú d’Andorra la Vella organitza una classe magistral popular de fitness per commemorar el Dia de la dona

Publicat

el

Masterclass de zumba, COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY / Arxiu

El Comú d’Andorra la Vella organitzarà el 8 de març i per tal de commemorar el Dia de la dona una classe magistral de fitness popular en una activitat oberta a tothom i que es durà a terme al Centre de Congressos a les 19 h.

L’activitat, gratuïta i oberta a tothom serà una classe de zumba, fit gipsy dance i combat i per participar-hi caldrà realitzar una inscripció prèvia. L’objectiu de la masterclass del Dia de la dona, que es fa per primera vegada, és promoure la salut i l’activitat física entre les dones, i per això s’han escollit tres disciplines esportives molt dinàmiques i amb molt bona acollida.

Es tracta d’una acció que compta amb la col·laboració del Centre esportiu dels Serradells i del Centre esportiu d’Ordino, que cedeixen monitores per fer l’activitat, així com amb el suport de la comissió de la Dona i l’esport del Comitè olímpic andorrà (COA).

Continua llegint

COA

Salva Cornella, la prova de l’èxit del programa esquí estudi

Valoració més que positiva de l’actuació de Cornella als Jocs Olímpic d’hivern de la Joventut

Publicat

el

Salva Cornella i Aitor Molero, en l'acte d'Andbank
Salva Cornella i Aitor Molero, en l'acte d'Andbank

Aquest matí s’ha dut a terme a les oficines d’Andbank, l’acte de valoració dels resultats de Salvador Cornella, en els Jocs Olímpics d’hivern de la Joventut celebrats a Gangwon. Hi han estat presents, Jordi Orteu, el cap de la missió, Jaume Martí, president del COA, Alain Cabanes, secretari d’Estat i Maria Suárez, directora de Banca País d’Andbank. En l’acte s’ha posat èmfasi a l’èxit del programa d’esquí-estudi que fa anys que impulsa el Govern.

Els resultats de Cornella en els Jocs, han estat constrets en primera instància per Jaume Martí, que ha asseverat que “s’ha de donar rellevància, perquè sempre hi ha molt nivell en aquest tipus de competicions”. Cabanes ha volgut incidir en l’èxit del programa, esquí-estudi, en el que Cornella hi forma part. “És el gran exemple que funciona i que s’està fent un bon treball”, ha assenyalat el secretari d’Estat. “Gràcies a aquest projecte poden compaginar estudis i esport i poder garantir, per tant, el seu nivell pedagògic”, ha destacat Cabanes.

L’atleta andorrà d’esquí alpí, va participar en 4 modalitats i ha presentat uns resultats molt decents. Una 30a posició en supergegant, 29è a la combinada, 31è a l’eslàlom gegant i no va poder acabar l’eslàlom, tot i que en la primera mànega anava 28è. “Ha estat un altre nivell al qual estic acostumat, encara soc molt jove, però vaig marxar amb la sensació continuar picant pedra”, ha destacat Cornella. Sobre el programa, el jove esquiador ha remarcat que “és un bon incentiu per als joves que volen dedicar-s’hi a l’esport d’alt rendiment i és un bon projecte”.

Continua llegint

COA

Govern avança 2,1 milions d’euros a les federacions

El primer pagament es farà a finals de gener per donar major liquiditat al món de l’esport

Publicat

el

El ministre Guillem Casals durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / SFGA
El ministre Guillem Casals durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / SFGA

el Govern va informar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que avançarà a les federacions part de les subvencions del 2024 a finals de gener. En total, s’avançaran 2,1 milions d’euros dels ajuts a l’esport que les federacions ingreseran aquest mateix mes.

“El Govern facilita la liquiditat de les federacions durant els primers mesos de l’any, per tal de fer front a les despeses previstes per al desenvolupament de les seves activitats amb els esportistes federats. Ja que, fins ara, el primer pagament s’efectuava a finals del primer trimestre” assevera l’executiu en el seu comunicat.

Cal destacar, que el càlcul d’aquest avançament s’ha fet en referència amb l’import atorgat a cadascuna de les federacions en la convocatòria del 2023, avançant set dotzenes parts de la subvenció rebuda el darrer any. “Un cop es resolgui la convocatòria per a les subvencions corresponents al 2024, que té una partida prevista al pressupost de 4.318.381,70 euros, les entitats esportives rebran la diferència entre l’import atorgat pel 2024 i el rebut en aquest primer avançament”, remarca el Govern.

A més, per primer cop, el Comitè Olímpic Andorrà també rebrà un avançament, també de set dotzenes parts, calculat en funció de la seva previsió de despesa per aquest any 2024 i no per la subvenció rebuda al 2023, ja que les seves necessitats varien segons els esdeveniments esportius que celebren cada any.

Continua llegint
PUBLICITAT

EL + VIST