FC ANDORRA

Una història que es repeteix (2-1)

Una primera part pràcticament de regal i sense massa energia han condemnat una vegada més al conjunt tricolor

Un instant del partit entre l'Elx i l'FC Andorra / FCA

Col·lapse total i tercera derrota consecutiva d’un Andorra que comença a preocupar no sols la seva posició en la taula, sinó la capacitat de l’equip de poder fer 90 minuts bons fora de casa. El conjunt tricolor no ha demostrat la seva personalitat en el seu joc, davant un Elx molt combatiu i que amb un gran Ratti no s’emporta una part del pastís més gran.

I es que en la primera part l’Andorra ha tornat a ballar-la, com aquestes històries sense fi i que es repeteixen contínuament. Els homes de Sarabia han tornat a tenir els problemes ja vists a Miranda i a Albacete, un equip fràgil en defensa i sense cap control sobre el partit. En un inici, el conjunt tricolor ha optat per fer una pressió home a home per tot el camp, una estratègia estranya, respecte al vist en les últimes jornades. Però l’experiment no ha funcionat, tant la parcel·la defensiva com el mig camp se’ls ha vist lents en les situacions de marcatge i han estat superats.

Una disposició tàctica que sí que ha entès bé el rival, que no ha caigut en el parany i ha començat a generar ocasions de perill amb home com Febas i Fidel. Sobrepassats amb total literalitat de la paraula, l’Andorra no tenia idees en el seu joc i en aquesta mar de dubtes ha arribat el gol dels locals. Un mal rebuig d’Iván Gil després d’un xut d’Òscar Plano, aquest mateix en el rebot supera sense problema a un Ratti sense opcions. Els de Sarabia han buscat la reacció, no obstant això, en ells hi havia una feblesa latent, permetent a l’equip il·licità moltes opcions de gol, en les quals el porter argentí ha salvat als tricolors.

Després del pas per vestuaris, l’equip ha donat una mica la volta al mal primer temps. L’Andorra ha fet un pas endavant en seguretat en el seu joc i ha pogut generar més opcions prolífiques. El tècnic basc ha fet dos canvis significatius, col·locant tres enrere amb Pastor, que jugava els seus primers minuts de la temporada, i José Marsa. Els tricolors han donat un punt més de claredat i que ha permès arribar amb més energies als duels dividits. Amb les bones sensacions en camp, Sarabia ha donat entrada a Manu Nieto i ha estat tot un encert, el davanter li ha donat més verticalitat a l’equip.

I en una jugada entre Sheidler i Nieto, l’espanyol serveix al francès, que amb una xut potent ha posat l’empat en el marcador. Després d’empatar, s’ha esperat una millor versió de l’Andorra, però ha estat tot el contrari. Sense voluntat ofensiva i concedint més del compte a radere, l’Elx ha bombardejat la porteria de Ratti, que, de manera heroica, ha salvat accions clares de gol.

Els tricolors jugaven amb foc i estant molt ressagats enrere, sense pràcticament opcions però amb la consciència d’estar dins, almenys en el resultat. Però després de tantes temptatives rivals, en el minut 88 Borja Garcés de cap posava el 2-1 final. Una acció on hi ha un clar error en les marques, permeten al davanter il·licità donar una victòria a un Elx molt necessitat.

Una desfeta més i amb molt treball per endavant per a un conjunt tricolor que se situa a un punt de la zona de descens. Diumenge un duel clau a casa, davant un rival directe com l’Alcorcón, on els de Sarabia no poden regalar més.