FUTBOL

Un mal inici condemna Andorra (2-0)

La selecció cau en el darrer partit internacional de la temporada davant d’una Irlanda del Nord molt superior en tot moment

Una imatge del duel / FAF

La selecció de futbol d’Andorra ha perdut davant d’Irlanda del Nord en el darrer partit amistós d’aquesta temporada. En un partit que, des de bon inici ja s’ha posat molt difícil pels de Koldo Álvarez. En un estadi pràcticament buit, els tricolors no han pogut tancar l’any de massa bona manera i millorar les sensacions del darrer partit davant d’Espanya.

El començament de partit ja ha marcat la tònica del que seria la resta, dos equips que han jugat a dues intensitats molt diferents i que un mal inici dels d’Andorra ha acabat condemnant i marcant la resta de l’enfrontament entre tricolors i britànics.

Al quart d’hora de joc, Irlanda del Nord s’ha avançat amb un gol transformat per Bradley després d’una errada defensiva, on s’ha notat la falta de concentració dels defensors tricolors. Pocs minuts més tard, i per fer més profunda la ferida, el mateix Bradley, després d’un error defensiu més dels andorrans, Irlanda ha fet el segon del partit per gairebé deixar llest per sentència el duel. Sense idees ofensives i amb una selecció que semblava morta sobre el camp, ha arribat el moment còmic del partit. Quan a Múrcia ja es cantava el tercer, Marshall, en el que probablement serà una de les pífies de l’any, ha fallat un gol a porta buida per deixar algun alè d’esperança als del Principat abans de la mitja part, a la que finalment s’ha arribat amb 2-0.

Tot i que no s’ha mogut el marcador, la segona meitat ha tornat a ser clarament dominada pel conjunt de Michael O’Neill, amb fins a tres ocasions claríssimes per ampliar les distàncies al marcador. Entre el poc encert dels que avui actuaven com a locals i amb un Íker Álvarez molt encertat que ha estat el millor jugador tricolor del partit, els gols no han arribat i la distància del descans ha acabat per ser definitiva.

Andorra amb els canvis ha millorat i s’ha pogut estirar i sortir del darrere, però sense massa èxit, en un partit que el ritme l’ha controlat a la perfecció Irlanda del Nord, que a la segona meitat no ha volgut fer massa més sang d’una selecció andorrana que no ha trobat el seu ritme en el dia d’avui. El 2-0 final deixa la sensació de ser un millor resultat que el que reflecteix el joc.