POLIESPORTIU

Un mal inici castiga l’FC Encamp en el primer partit de la fase preliminar

L’equip andorrà va perdre per 1-3, davant d’un equip eslovac, que jugava a casa, i que segurament, era el rival més fort del grup.

FC Encamp - Lucenec

FC Encamp i Lučenec es van trobar en el primer partit de l’eliminatòria de la fase preliminar de la UEFA futsal Champions League. Va ser un partit amb molta tensió, que per moments feia patent el que es juguen els dos equips, ni més ni menys que un bitllet per a la primera fase de la lliga de campions.

Inici fulgurant per part del Lučenec

El primer gol de l’equip local va arribar als pocs segons d’iniciar al partit i quan encara ni tan sols s’havia arribat al primer minut de joc. Els eslovacs se’n van aprofitar d’un error, fruit dels nervis de l’FC Encamp, que van aprofitar amb una magnífica jugada d’estratègia de falta. Quan encara no havia passat ni un minut del primer gol del partit, una bona pressió dels locals, els permetia muntar un bon atac que acabaria amb el segon gol, aconseguit per Belaník. Així doncs, el partit en dos minuts ja començava a fer muntanya amb un desavantatge clar que feia preveure que la remuntada no seria gens fàcil pel conjunt andorrà.

L’FC Encamp, però, més enllà de tirar la tovallola va intentar retallar distàncies i a poc a poc, va anar entrant en partit. Quan faltaven 5 minuts pel descans, van arribar dues ocasions molt clares, la primera de les botes de Carlos Barbosa i d’Alves en l’acció posterior. Tanmateix, no era el dia de l’FC Encamp, ja que com més ben plantat s’hi trobava i més estava arribant a la porteria rival, va arribar un altre gol, el tercer del Lučenec, obra de Washington Luz.

Tot apuntava que el partit estava vist per sentència, però, en l’últim minut de la primera part, Andre Ferreira va aconseguir retallar distàncies amb el primer per l’equip encampadà, posant un resultat d’1 a 3 al marcador amb el qual s’arribaria al descans i donava vida als andorrans.

L’FC Encamp, millor a la segona part

La segona part va començar de molt bona manera per l’equip d’Andorra. Defensant molt bé les accions de perill del Lučenec i esperant a recuperar pilotes per iniciar ràpidament els contraatacs i activar els homes de perill. Tres ocasions molt clares i gairebé consecutives de Lolich Vargas posaven la por al cos a un conjunt local que veia com se li podia complicar el partit. Sumat als bons minuts pels quals passava l’Encamp ofensivament, s’hi sumava un Rubio molt i molt encertat a porteria que aconseguia treure totes les ocasions, inclòs un contraatac, que tenien els eslovacs, que van començar a veure impossible eixamplar la distància al marcador. Aquest nerviosisme es va veure reflectit al camp, on augmentava la tensió, faltes, incerteses i les pèrdues de pilota. Quan faltaven 5 minuts, Álex Carvalho, va posar tota la carn a la graella i va provar de jugar arriscant amb el porter jugador, però que no va tenir èxit.

Es va arribar al final del partit amb un resultat d’1-3 i la primera derrota del conjunt andorrà que necessitarà molt bons resultats en els partits restants per classificar-se per la següent ronda.