FC ANDORRA

Un Andorra amb fam de victòria supera l’Oviedo (1-0)

Gol de penal de Lobete que dona els tres punts a un Andorra més aguerrit que brillant en el seu joc

Julen Lobete, en la celebració del gol davant l'Oviedo /FCA

Lluita i passió, són els adjectius que defineixen la victòria d’avui a l’Estadi Nacional davant el Real Oviedo. Els homes de Sarabia han aconseguit tres punts importantíssims en un partit molt disputat per part dels dos equips. Si bé la construcció de joc no ha estat la més fluida, però l’exigència defensiva i la voluntat de voler arribar a gol ha servit per imposar-se al conjunt asturià.

Primera part molt intensa, amb anades i tronades de tots dos equips. L’Andorra que ha buscat des d’un principi circular la pilota de costat a costat i amb certa tranquil·litat. L’Oviedo se situava en un replegament mitjà, evitant que els interiors tricolors connectessin la pilota amb espai. En algunes ocasions, Aurélien ha vingut a rebre a tres quarts de camp per donar-li una altra alternativa de sortida a l’equip, però sense molta fortuna. Certament, els tricolors han entrat agressius i amb un ritme alt quant a la pressió, una de les premisses que tant demanava Sarabia a la prèvia. Però el conjunt tricolor malgrat tenir la major part de la possessió, no ha estat del tot efectiva i amb poc control dels temps del partit.

Després de la igualtat del primer temps amb cap gol, l’Andorra ha entrar més fi en la segona part i li ha donat més sentit a les jugades ofensives. El conjunt tricolor s’ha mantingut sòlid en defensa, sense patir molt a darrere i molt atent a les segones jugades. I quan millor estaven els homes de Sarabia, una acció de Scheidler amb David Costas, el francès es protegeix amb braços oberts i impacta amb la cara del central. Finalment, l’àrbitre expulsa el davanter tricolor en un acció rigorosa i deixa l’Andorra amb un 10 homes amb més de 25 minuts per jugar del segon temps.

Després de l’expulsió, l’entrenador basc ha fet canvis i s’ha col·locat amb un clar 4-4-1, situant a Manu Nieto de referència i Lobete i Calvo com a falsos extrems. Sarabia ha buscat més activitat en la pressió per evitar possessions llargues del conjunt asturià. L’equip tricolor ha continuat sent protagonista amb pilota i connectant bones jugades.

I en una acció perillosa sobre Manu Nieto, Lusimi rep la segona groga i marxa expulsat, màxima igualtat d’efectius sobre el terreny de joc. Una expulsió que li ha donat aire als de Sarabia, que ha intenta ser mes incisiu en atac. I vora el minut 79, Julen Lobete amb una bona diagonal i marxant molt bé del lateral visitant cau dins de l’àrea on l’àrbitre xiula penal sense pensar-ho. El mateix extrem encarregat de xutar la pena màxima, marca enganyant a Leo Román. 1-0 i el Nacional embogit.

Els últims instants del duel han estat per minimitzar riscos per l’equip tricolor, i ha entrat Arroyo i Jandro per defensar les darreres accions amb home més frescos. I amb el caràcter aguerrit i lluitador l’Andorra s’ha emportat els tres punts , en un duel molt treballat dels de Sarabia, que trenca la mal dinàmica dels últims partits. Ara ja toca pensar amb dissabte vinent, on el conjunt tricolor rebrà al Nacional, l’Sporting de Gijón.