FC ANDORRA

Taules entre l’Andorra i el Tolosa en l’estrena (0-0)

Bona imatge del conjunt d’Eder Sarabia en el primer partit de pretemporada

Iker Benito en un moment del partit al camp del Tolosa

L’FC Andorra ha arrencat la temporada amb bon sabor de boca. L’empat davant el Tolosa en el primer partit de pretemporada (0-0) ha servit per posar en marxa al nou equip tricolor. Des del primer minut, els d’Eder Sarabia han deixat clar que continuen fidels a l’estil de joc: sortida de pilota des pràcticament la línia de gol pròpia i res de rifar la pilota encara que es pugui posar en un compromís al porter –Ratti durant els primers 45 minuts–.

Així i tot, l’Andorra –que avui ha sortit amb Ratti, Migue Leal, Álex Pastor, Mika Mármol, David Moreno, Rubén Bover, Jandro Orellana, Sergio Molina, Iker Benito, Almpanis i Patrick– ha sabut patir durant el primer quart d’hora de joc davant la pressió dels francesos que, més enllà de posar la por al cos en algun moment als andorrans, tampoc han generat cap ocasió de perill. Per contra, els del Principat, als quals els ha costat connectar per dins, han tingut les dues més clares del primer temps. Un Jandro Orellana murri ha tret de pressa una falta i s’ha plantat a l’àrea per provar un xut que ha acabat marxant a la dreta de la porteria. Més tard, al minut 23, Iker Benito ha tingut una ocasió claríssima des del punt de penal després que Jandro hagi repescat un córner, hagi entrat a l’àrea i li hagi posat la pilota en safata al nou jugador tricolor.

A partir d’aquí el Tolosa no només ha pressionat sinó que també ha generat perill. Afortunadament, l’Andorra té porters de sobres. Nico Ratti ha estat fonamental en dues accions consecutives dels locals: primer amb un u contra u que el porter ha solucionat perfectament enviant la pilota a córner; després, en aquest mateix servei de cantonada, ha aturat un xut a boca de canó per mantenir l’empat a zero.

A la mitja hora de duel han arribat els primers canvis. Sarabia ha tret del terreny de joc als dos juvenils (Patrick i David Moreno) per donar entrada a Lobete –que s’ha estrenat com a tricolor– i Pampín. Abans del descans, Molina ho ha intentat amb un xut llunyà però poca cosa més.

Bateria de canvis

Com en tot partit de pretemporada, després del pas pels vestidors ha arribat la primera bateria de canvis. Han sortit del camp Álex Pastor, Migue Leal, Nico Ratti, Sergio Molina i Iker Benito –un dels que més s’ha espremut en els primers 45 minuts– i han entrat Iván Gil, Adrià Vilanova, Raúl Lizoain, Bomba i Arnau Prat.

Tant de canvi ha deixat el partit en ‘stand by’ fins al minut 20 que un xut d’Iván Gil ha despertat al porter del Tolosa. L’Andorra ho ha continuat intentant davant el conjunt de la Ligue 1 que a la segona part tampoc ha tingut cap acció clara de perill. Finalment, empat que serveix per arrencar la temporada.