Remuntada històrica d’un Santa Coloma pletòric (3-0)

Els colomencs guanyen el Sutjeska i continua el seu somni europeu avançant a la tercera ronda prèvia de la Conference League

Un moment de la celebració del segon gol del Santa Coloma davant el Sutjesca

Victòria per emmarcar del Santa Coloma davant el Sutjeska per 3-0 en la segona ronda prèvia de la Conference League. El Comunal ha estat testimoni d’una fita històrica pel futbol andorrà. El conjunt colomenc ha aconseguit remuntar l’adversitat dels dos gols encaixats a Montenegro amb un partit perfecte. Els colomencs no han vist perillar en cap moment l’eliminatòria, ja que han estat clarament superiors al Sutjeska, que no ha gaudit d’oportunitats clares.

En una primera part amb un joc intens, el Santa Coloma ha dominat clarament el joc. Els de Cheryshev han estat més incisius i buscant atacar des d’un primer moment. El guió del partit que tenia pensat els colomencs ha funcionat i el Sutjeska no tenia sortida clara des de camp propi i els colomencs ho han aprofitat. La pressió avançada per part del conjunt andorrà no ha permès una sortida neta dels centrals montenegrins. El Santa Coloma ben plantat en el terreny de joc, ha buscat jugar per bandes on sempre hi havia superioritat amb els dos extrems i els dos laterals. De fet, Garrido ha estat l’home de la primera part amb tres ocasions clares abans del gol, però els xuts han marxat lluny de la porteria rival.

I el premi al bon joc ha arribat pels colomencs. En el minut 34, Nierga ha vist a Markovich tot sol dins de l’àrea i aquest ha creuat la pilota al segon pal on ha aparegut Crespo per empunyar la pilota a gol, 1 a 0. L’eufòria estava present en el públic del Comunal i en els jugadors colomencs que han anat per mes. Primer una ocasió de Gerard després d’un córner que per poc no ha entrat i un altre de Miguel López que amb una canonada amb la cama dreta ha fet estirar el porter rival.

La segona part del ‘miracle’

Després del pas per vestidors i amb un quart de treball fet, els colomencs han continuat generant perill a la porteria del Sutjeska. El conjunt montenegrí que s’estava veient superat, ha començat a avançar les línies i ha tingut una petita reacció. Però el partit del Santa Coloma estava sent sublim en totes les posicions.

L’equip colomenc començava a creure en la igualada, i en el minut 70, una jugada ràpida de Garrido per banda dreta, aquest creua la pilota i arriba Nierga per fer el 2-0. Els jugadors i la gran embogien, el Santa Coloma acabava de fer el més difícil, empatar l’eliminatòria. El Santa Coloma ha continuat dominant i ha buscat el premi més gran, el tercer gol. Els 90 minuts finalitzaven i es jugarien 30 minuts reglamentaris per esbrinar el guanyador final.

Un pròrroga per emmarcar

Un cop a la pròrroga, els de Cheryshev s’han mostrat confiats en que podien aconseguir el tercer gol . Els colomencs connectaven jugades i jugades i en els contraatacs han estat capaços d’intimidar la porteria rival. Precisament en un contraatac ha arribat el desitjat tercer gol. Ivan Garrido- que ha estat l’home del partit- en el minut 96, recorria la banda esquerra i Miguel Lopez amb una passada en profunditat el deixava sol davant el defensa montenegrí. Garrido amb una bona finta marxa del defensa i col·loca la pilota al pal del porter i posa el 3-0.

En el segon temps, el Santa Coloma tenia peu i mig a la tercera ronda. Durant el segon temps, el joc s’ha travat entre la desesperació dels jugadors del Sutjeska i la pèrdua de temps per part dels jugadors colomencs. Però el minut 112, la por ha entrat en els cossos dels jugadors del Santa Coloma, Vukovic enviava la pilota al pal. Els últims instants s’han viscut de manera frenètica i els jugadors de la banqueta colomenca ja es veien amb la victòria.

Quan l’àrbitre xiula el final, l’alegria i les llàgrimes d’orgull s’apodera dels jugadors. El Santa Coloma acabava de fer història i capgirar una eliminatòria que semblava complicada d’enfrontar. Victòria per 3-0 i a la tercera ronda de la Conference League. Per ara continua el somni europeu pel Santa Coloma.