FC ANDORRA

La lesió d’Almpanis esguerra el bon joc de l’Andorra (2-2)

Els tricolors i els gironins han empatat a dos, després d’una primera meitat molt bona de Jandro i Nieto

Nieto després d'un dels seus dos gol

El segon partit de la pretemporada de l’FC Andorra ha deixat una de freda i una de calenta. Si l’altre dia Sarabia va destacar la defensa tricolor, avui a Les Preses, el conjunt del Principat ha destacat per una primera part quasi perfecta en un partit on només hi ha hagut dos peròs: el primer els dos gols encaixats –especialment el de Yangel en la darrera acció del primer temps–; el segon, la lesió de gravetat d’Almpanis.

L’Andorra ha saltat al terreny de joc molt ben plantat. Un mig del camp molt més lúcid del que va estar a Tolosa ha servit per trobar espais i fer que l’staff tècnic dels gironins se sorprenguessin. “Juguen a un o dos tocs; sembla que faci un any que juguen junts” afirmaven analistes del Girona que han vist perfectament com Jandro ha sabut equilibrar molt millor a l’equip del qual ell mateix ho va fer davant el Toulouse. Tan bé ha sortit l’Andorra que al minut 7, una triangulació perfecta al mig del camp ha permès a Nieto plantar-se a l’àrea i rematar amb un gran xut a l’escaire; imparable per a Gazzaniga (0-1).

La paciència ha continuat permetent una bona sortida de pilota dels andorrans que han fet mal a un Girona perdut sense Oriol Romeu i que ha tirat d’un jove Pablo Torre per intentar crear perill. No ha estat, però, fins al minut 32 quan els de Míchel han fet la primera aproximació a la porteria de Lizoain –repartida entre els tres porters a parts iguals durant el partit–.

Uns minuts abans, Nieto havia fet el 0-2, després d’un error en la sortida de pilota dels gironins que ha permès al davanter tricolor anotar la seva segona diana després de superar a Gazzaniga –totalment fora de posició– amb un xut des de la frontal.

No ha abaixat el ritme el conjunt d’Eder Sarabia que ha continuat trobant triangulacions per dins i espais per fora per generar perill. Així i tot, li ha costat a l’Andorra trobar la passada final perquè arribessin les ocasions clares de gol.

El primer ensurt tricolor ha estat al minut 44 amb una rematada de Pablo Torre que ha marxat fora. Instants després, en la darrera acció del primer temps el Girona ha aprofitat un error en la sortida des del darrere de l’Andorra per escurçar distàncies amb un gol de Yangel (2-1).

Reacció gironina

Molt diferent ha estat la segona part on la bateria de canvis gironina ha funcionat millor que la tricolor. De groc ha debutat Sergi Samper –en substitució de Jandro– que, tot i fer dos dies que és a Andorra, se l’ha vist còmode al mig del camp. També se l’ha vist com si portés ja 100 partits de tricolor a Anderson Arroyo, que ha fet parella de centrals amb Mika Mármol en el segon temps i ha donat ordres a tort i a dret als seus nous companys.

Una segona meitat, però, en la qual els de Sarabua han patit la pressió més encertada dels gironins que han empatat el duel en el minut 54 amb un gol de penal d’Stuani.

En el tram final tant l’Andorra com els homes de Míchel han pogut marcar el tercer –els gironins han tingut un u contra u davant Dani Martín, que el porter tricolor ha tret perfectament, i una pilota al travesser a la sortida d’un córner–, mentre que Iker Benito hauria pogut tornar a posar per davant als del Principat si el xut no hagués sortit desviat.

De totes maneres, poc ha importat ja el resultat després que en el minut 78 Almpanis es llancés a terra després de sentir que alguna cosa no funcionava bé al seu genoll dret. Una lesió que tot indica que pot ser de llarga durada i que deixaria a l’Andorra amb més deures per fer abans que tanqui el mercat de fitxatges.