El Santa Coloma es desfà del Penybont i és equip de segona ronda (2-0)

L’equip colomenc amb gols de Garrido i Noboa, certifica la classificació per la propera ronda.

Els jugadors del Santa Coloma celebrant un dels gols contra el Penybont. / FSCA
El Santa Coloma guanya i fa història (2-0)

El FC Santa Coloma s’ha imposat avui davant el Penybont per 2-0, corresponent a la primera ronda prèvia de la Conference League. Després de l’empat de la anada a Gales , l’equip colomenc venia amb sensacions de poder superar la eliminatòria. El Santa Coloma venia amb els deures d’imposar un joc de possessió, on la circulació ràpida de la pilota era la clau si els colomencs volien estar a prop de la victòria. Però el partit ha estat tot el contrari.

En una primera part molt física, el Penybont FC ha estat més intens que els colomencs i han començat a generar dubtes al conjunt andorrà. Els gal·lesos han creat molt de perill mitjançant un joc més directe i amb ocasions clares sobretot als córners amb la pujada dels centrals per a rematar. Cada córner del Penybont causava perill en la defensa andorrana, que no aconseguia emparellar bé en les marques defensives amb l’alçada dels jugadors del Penybont. Uns primers 30 minuts, on el conjunt andorrà no ha circulat la pilota amb condicions, la pressió avançada dels gal·lesos impedia que els colomencs fessin carburar el seu joc amb comoditat i crea situacions de perill a la porteria gal·lesa.

A partir del minut 30, el partit ha entrat en una situació totalment diferent. El Santa Coloma ha avançat les línies i s’ha decidit per buscar pilotes llargues a l’esquena de Owen- potser l’esgraó més dèbil del Penybont-. Els centrals colomencs conscients de la dificultat de Owen per parar a Virgili, han buscat l’egarenc en múltiples ocasions fins crear la millor oportunitat pel Santa Coloma a les acaballes de la primera meitat, que no ha acabat en gol per poc. El partit marxava al descans amb un 0-0 al marcador i una sensació dolenta per al conjunt andorrà que no ha acabat de ser dominador del partit.

Després del pas per vestuaris, a la segona part, el Santa Coloma ha entrat fort al partit, conscients de que si no igualaven en intensitat al Penybont, el partit es faria complicat. Arribaven les ocasions clares, Virgili- l’home més perillós per part dels colomencs- no aconseguia rematar en condicions després d’una centrada de Crespo. El partit es tornava brusc i el Penybont travava els joc dels colomencs amb faltes molt dures. Quan tot semblava escrit per anar a la prorroga, Gomes aturava una ocasió clara de Little al minut 88. I abans de marxar a la pròrroga, dues ocasions clares de gol , un xut a la frontal de Miguel López que posava el “ui” a la grada del Comunal i un remat de Eloy Gila que per poc no entra.

I a la pròrroga van arribar els gols

Una vegada arribats a la pròrroga, venien els milliors minut dels colomencs que empunyaven i creaven ocasions de perill, sobretot amb Garrido, que havia entrat com a revulsiu a la segona part. Just abans d’acabar la primera part de la pròrroga, ha arribat el gol desitjat del Santa Coloma, obra de Garrido que posava l’1-0 al marcador. L’extrem espanyol aprofitava un refús després d’un xut de Nierga al travesser i tot sol dins de l’àrea empunyava la pilota cap a dins.

Els colomencs no s’han relaxat a la segona part i continuaven creant perill amb contraatacs rápids. Quan les cames ja no podien més, una dura entrada de Venables, ha suposat l’expulsió i el Penybont es quedava amb un home menys i amb el resultat en contra. Ja al minut 119, un bon xut de Noboa feia el 2-0 final. El davanter ha aprofitat un refús de la defensa gal·lesa i amb una volea ha engaltat la pilota cap a porteria.

Un cop més el Santa Coloma ha fet història a Europa. Per ara, haurà d’esperar rival que sortirà del enfrontament entre el Cosmos de San Marino i el Sutjeska montenegrí amb avantatge pel club visitant.