BÀSQUET

El Morabanc paga les desconnexions i cau davant el Baxi Manresa (93-77)

“La pretemporada no serveix per a res, només per agafar forma” assegurava el president del Morabanc Andorra, Gorka Aixàs, en l’entrevista d’aquesta setmana a Andorra Esportiu. Potser és cert que els resultats d’aquest tram de curs no són indicadors de res, però sí que és cert que el joc del conjunt tricolor comença a donar pistes.

No va estar brillant ahir el Morabanc a Sant Julià de Vilatorta, però tampoc va ser un equip perdut dins la pista. Tot i el poc rodatge i la falta de peces importants els tricolors van tenir les seves opcions en un duel en el qual van pagar car les desconnexions en moments claus.

No van sortir bé els del Principat a la pista i van veure com el Baxi Manresa va posar una marxa més des de l’inici. Així i tot, una bona reacció al final del primer període va servir perquè els homes de Natxo Lezkano es posessin un per davant al final dels primers 10 minuts (14-15). Una dinàmica que es va mantenir fins a l’equador del segon període quan els tricolors van obrir un avantatge de fins a 7 punts (20-27) que es va esvair per culpa de la primera desconnexió del partit. Uns mals minuts del Morabanc van permetre als manresans marxar al descans amb un avantatge de tres punts (34-31).

Després del pas pels vestidors el partit es va embrutar. Molt de contacte i joc travat que no va afavorir a un Andorra que es va mantenir quasi sempre per darrere en el marcador. Així i tot, a falta de poc menys de tres minuts pel final del tercer període, uns bons minuts de Goudelock van obrir una diferència de dos punts favorables als andorrans (53-55). Al final del tercer quart, però, el Baxi s’imposava pel mateix marge (63-61) i es preveia un últim període molt igualat.

La sortida a la pista dels de Lezkano en el darrer quart no va ser bona i els locals ho van aprofitar per obrir una escletxa d’onze punts superat l’equador del quart període. Una diferència que el Morabanc ja no va poder eixugar fins a acabar caient per 93-77.

Aprenentatge real

Després del partit el tècnic tricolor, Natxo Lezkano, va assegurar que “ha estat un partit jugat a un ritme altíssim, una bogeria per a nosaltres”. Així i tot, l’entrenador del Morabanc va apuntar que “ha estat bé perquè és una presa de contacte amb el joc real que ens trobarem”.

En aquest sentit, Lezkano va assegurar que “hem intentat igualar el seu ritme i ho hem portat bé durant bona part del partit, però amb les rotacions curtes al final ens hem enfonsat”. Més enllà del resultat, l’entrenador va apuntar que “queda molta pretemporada encara, l’important és el treball i aprendre el nivell de ritme al qual es juga aquesta lliga; ha estat un partit molt vàlid per a nosaltres”.