Andorra no pot amb el físic de Letònia i cau en la festa del futbol femení al Nacional (0-4)

La selecció absoluta femenina perd en el seu primer partit com a local en la segona jornada de la UEFA Women’s Nations League

Andorra vs Letònia a l'Estadi Nacional
Una acció del partit entre Andorra i Letònia / FAF

La selecció andorrana ha caigut aquest vespre davant de Letònia per 0-4 en un duel en el qual, tot i el resultat, la selecció de José Antonio Martín ha mostrat bona imatge.

Un combinat, però, que ha provat la derrota després de quatre partits –tres dels quals amistosos i un d’oficial– en els quals només havia conegut el sabor de la victòria. De fet, l’aspecte físic ha estat diferencial dins del terreny de joc perquè les de Letònia, el país del món amb una alçada mitjana més alta en la seva població femenina, han aprofitat el joc aeri per imposar el seu joc.

Així i tot, el primer gol visitant ha arribat en el minut 15, després d’una mala sortida de pilota de Da Cruz que ha servit en safata la diana a la qual ha estat el malson de la nit per a la defensa tricolor: Miksone. Deu minuts més tard, Miksone ha repetit per fer el segon gol en una diana que ha deixat a les jugadores amb un pam de nas que han encaixat el tercer, obra de Miksone, en el 39. Diana que ha arribat amb Tere Morató fora del camp, perquè estava sent atesa d’una lesió que ha provocat que acabés sent substituïda en el minut 39.

Uns primers 40 minuts de partit que han suposat un còctel emocional que ha superat a unes jugadores que han notat la falta d’experiència en competició oficial. Abans del descans, en el 49′, Miksone que havia estat atesa per un cop i no ha abandonat el camp ha completat el seu hat-trick deixant el 4-0 a la mitja part.

Bona imatge

A la represa, les andorranes han tret el seu caràcter i han mostrat una bona imatge amb algunes circulacions de pilota més llargues i controlant millor els atacs del conjunt visitant.

De fet, Marina Muelas ha disposat de diverses ocasions amb xuts de falta llunyans i fins i tot podria haver marcat un gol si la portera Vaivode no s’hagués marcat una aturada espectacular.

Tanmateix, les tricolors han hagut de patir de valent, però gràcies a tres aturades de mèrit de Luna Vázquez, les jugadores sota les ordres de Martín han aconseguit mantenir el resultat en el 0-4. Cal destacar que avui al Nacional hi havia gairebé 900 persones animant a l’equip.

Amb la derrota, Andorra queda ara amb tres punts a la classificació després de dues jornades en un grup que lidera Malta.