BÀSQUET

Victòria d’equip i la primera ja és a la bombonera (87-74)

El conjunt tricolor ha fet un partit molt sòlid, on tots els jugadors han fet una passa endavant

Okoye en una acció davant el Palencia
Okoye en una acció vs Palencia / ACB Media Center

El Morabanc Andorra ha aconseguit aquest diumenge la primera victòria de la temporada en el retorn a l’ACB del conjunt tricolor. Després de perdre en l’estrena a la competició a la pista del Bilbao Bàsquet i en el debut a casa davant del Breogán, l’equip de Lezkano ha fet una passa endavant i ha sumat la primera victòria de la temporada. Després de competir en l’últim partit, divendres a La Bombonera, però no poder culminar els bons tres primers quarts amb una victòria, el Morabanc havia de fer una millora en l’aspecte competitiu i així ha estat.

Des de l’inici de partit s’ha vist que avui el conjunt local tenia les ganes i mentalitat necessàries per competir el partit davant d’un rival que també va pujar de categoria aquesta temporada. Els primers cinc minuts amb un Felipe Dos Anjos molt i molt inspirat, mostraven una clara intenció de l’equip de carregar el joc amb els pivots i interiors de l’equip. El joc funcionava i l’equip rodava. Amb les bones sensacions s’arribava al final del primer període amb un resultat negatiu de (20-21), però amb un efecte que l’equip estava endollat.

Amb aquesta línia s’ha seguit al segon quart, Stan Okoye feia una passa endavant, agafava les rendes de l’equip i, el conjunt tricolor, a través d’una bona defensa, aconseguia capgirar el marcador. Palència patia amb les superioritats físiques dels locals i la pilota ràpida amb la bona direcció d’un Starks com a home més destacat. Pasecniks anotava l’últim tir i retallava distàncies abans d’arribar al descans amb el (43-40) i tot per decidir.

A la inversa que als primers dos partits, els de Lezkano han tornat del descans amb una energia i motivació pròpies d’un equip ACB, i els primers 5 minuts, permetien l’equip marxar de fins a 14 punts de diferència. No s’ha tancat el partit i el Palència, a través de l’exhibició en el tercer quart de Van der Vuurst ha anat agafant ales i ha començat a volar sobre La Bombonera, capgirant el parcial inicial i arribant a guanyar el quart, col·locant-se a només un punt dels locals amb l’últim quart per disputar-se.

L’inici de l’últim periode ha seguit la línia del final del tercer, fins que els palentins han capgirat el resultat, s’han posat per davant i han tornat a posar la por al cos als d’Andorra que se’ls apareixien els fantasmes del passat. Tot i així, la personalitat ha permès els jugadors no perdre la cara al partit i han aconseguit guanyar en un últim tram espectacular on la màgia ha fet presència sobre el pavelló d’Andorra i els jugadors s’han lluït. Així doncs s’ha arribat al final del partit amb el resultat de (87-74).

Així doncs, un treball molt coral de tot l’equip ha permès sumar el primer triomf a l’ACB, una lliga on no valen els alts i baixos i el més important és la competitivitat i regularitat. Ara, sense els nervis d’haver de sumar la primera, l’equip visitarà diumenge vinent el Palau Blaugrana.