Un instant del partit entre Atlètic i Partizani Un instant del partit entre Atlètic i Partizani

FUTBOL

Un Atlètic impotent, cau de manera estrepitosa (4-1)

Les aspiracions dels escaldencs es van veure superades per l’efectivitat del Partizani

Un instant del partit entre Atlètic i Partizani / ACE

L’Atlètic va dir adeu ahir a la Conference League després d’encaixar un contundent 4-1 a Albània davant el Partizani. L’equip albanès va deixar sense opcions de fer història als escaldencs, en un partit desesperant dels de Dani Luque. El conjunt andorrà va ser clarament superat a l’Air Albania Stadium, que va viure un espectacle de gols i contundència en el joc per part dels locals.

L’entrenador apuntava en la prèvia que “ens costarà molt defensar al mig del camp amb inferioritat”. Així va ser. L’estratègia plantejada des d’un inici buscava deixar els laterals lliures perquè es poguessin incorporar en atac. Possiblement, en aquest aspecte, va ser la clau del partit, ja que el Partizani no va caure en el parany i va fer mal principalment per les zones laterals, d’on van arribar la majoria dels gols. Malgrat que el conjunt albanès va dominar el duel, l’equip escaldenc va tenir uns primers minuts heroics, on Rodrigo Piloto amb un error clamorós a porteria buida va desaprofitar el 0-1, i el que podria haver estat el canvi total del guió del partit.

A partir d’aquí, va arribar el monòleg dels albanesos. Amb contracops ben apuntalats van crear situacions molt incòmodes per la defensa de l’Atlètic. La realitat va ser que la defensa escaldenca no estava brillant com en el partit d’anada i va deixart molts espais lliures aprofitats de forma encertada pel Partizani. Sobre l’equador de partit, arribaven els gols que acabarien amb la il·lusió de l’Atlètic. Un xut de Cara en el minut 28 –l’home del partit– després d’una bona aturada de Gràcia, suposava l’1-0. Les aspiracions dels andorrans es tornaven encara més complicades. L’Atlètic no reaccionava i Cara es transformava en la llegenda Maradona per fer el 2-0 abans del descans.

Segon temps sense reacció

Després del pas per vestidors, l’Atlètic va buscar la reacció per almenys defensar l’honor del club, sabent que la gesta era pràcticament impossible. Fruit de la seva incomoditat i desesperació, l’equip no va aconseguir connectar passades més enllà del mig del camp. El Partizani aprofitava el moment de feblesa dels andorrans per donar una estocada final amb el tercer gol. Rrapaj marcava el 3-0 amb un míssil fortíssim des de la frontal, que el porter escaldenc no ha pogut ni veure.

El resultat ja no tenia importància per a l’Atlètic. El partit va passar a ser un autèntic malson. Sense possibilitat de reacció i amb un joc estèril sense poder arribar clarament a la porteria de Qirko, l’Atlètic estava a pocs minuts abans de certificar el seu adeu a la competició. Així i tot, Guillaume va aprofitar l’oportunitat al minut 90 de fer el gol de l’honor per als escaldencs, després d’un penal comès a ell mateix. El davanter francès va batre el porter i posava el 3-1 maquillant el marcador. En el temps afegit, una jugada ràpida dels albanesos liquidava als de Dani Luque amb el quart gol, obra de Grezda.

Un resultat final fulminant i dolorós per a l’Atlètic, que cau eliminat a la segona ronda de la Conference League. Un equip escaldenc, que no va aconseguir el somni de passar a la tercera ronda i que ara ja ha de tornar a posar la mentalitat de campió de la Lliga Multissegur, l’única via per tornar-ho a intentar l’any vinent.