FC ANDORRA

Ratti evita el ridícul al Sardinero (2-0)

Un Andorra sense intensitat i idea cau davant un Racing de Santander molt superior i que ha tret als colors als de Sarabia

Un instant de Ratti al partit / FCA

Derrota que apaga l’evolució de l’equip tricolor. L’Andorra cau al Sardinero per 2-0, en un duel on ha pogut marxar amb un resultat molt més voluminós davant un rival molt intens i que ha estat molt superior. Una versió molt dolenta dels de Sarabia que no poden tancar amb tres punts una primera volta irregular.

Primera part on el resultat ha estat l’aspecte més salvable d’un Andorra totalment desbocat i superat. El Racing ha generat molt de perill tant per dins com per fora a uns jugadors tricolors fora de posició i sense saber com defensar els atacs del rival. I és que l’intercanvi de cops que Sarabia ha plantejat en un inici ha afavorit els locals, que amb més ritme i intensitat han superat amb facilitat la línia del mig del camp i la defensa. Els de José Alberto han fet mèrits per marxar amb un resultat mol més ampli, però s’han topat amb un mur anomenat Nico Ratti ha aturat fins en sis ocasions als locals i ha salvat els tricolors de rebre una golejada.

L’Andorra no ha pogut fer la seva sortida neta i que sí que vam veure davant l’Espanyol. La pressió alta del Racing ha estat molt bona i ha robat en diverses situacions en camp contrari. I precisament en una acció de Vilanova que vol superar la pressió d’Iñigo Vicente comet un error garrafal i deixa venut a Ratti que no pot evitar el primer gol. Certament, els tricolors han estat perduts en el terreny de joc, amb cares de no entendre com el rival tenia tantes facilitats de superar les marques. Els de Sarabia necessitaven el descans per corregir les grans deficiències en defensa i la poca actitud del primer temps.

En la segona part, l’entrenador basc no s’ho ha pensat i ha introduït tres canvis d’un cop, fent entrar a Petxarroman, Molina i Iker Benito. L’equip sens dubte ha donat una altra imatge respecte als primers 45 minuts. Tot i això, el conjunt tricolor no ha aconseguit superar una defensa del Racing que no ha patit massa. L’Andorra s’ha anat estirant de mica en mica buscant generar situacions de perill per zones exteriors, però els locals han guanyat els duels dividits i han dominat les segones jugades.

I quan tot ha semblat està en contra, ha vingut un altre contratemps amb l’expulsió de Segi Samper per doble groga en una trepitjada sobre Peque. Amb deu, però, els tricolors han fet una millora i han tingut més la pilota. Amb tot, el Racing ha posat més pólvora a dalt i entrant en la lògica de la superioritat, ha entrat el segon en una jugada amb molta confusió que Pablo Moreno ha acabat de rematar. Un 2-0 en el marcador, però amb la sensació que podia haver estat més.

Dura derrota al Sardinero, d’un equip tricolor que marxa amb molts deures de cara a la segona volta. L’Andorra tanca aquests 2023 amb 23 punts i depenent els resultats dels de sota, podrien acabar a un punt de la zona de descens.