BÀSQUET

Montero es queda sense punts i La Penya guanya (79-86)

Els 28 punts del jugador tricolor no han estat suficients davant un Shanon Evans superlatiu

Jean Montero durant el duel davant la Penya / ACB

Ha aixecat Harding al públic de la Bombonera de les seves butaques just quan el duel arribava el descans. Un triple del tricolor just en la darrera acció del segon període que situava el 37-35 a l’electrònic al pas pels vestidors i que capgirava el partit després d’uns minuts inicials dels locals més que complicats. De fet, poques excuses havia tingut el públic local per aixecar-se –més enllà de les protestes als àrbitres– durant els dos primers períodes perquè el Morabanc no ha entrat bé al duel que ha acabat amb la victòria del Joventut de Badalona per 79-86.

Harding, però, ha estat el convidat especial a un duel que ha semblat més un combat de boxa que no pas un partit de bàsquet perquè sobre el parquet hi ha hagut un cara a cara trepidant. A l’esquerra vestint de blau, Jean Montero (28 punts, 7 assistències i 37 crèdits de valoració); a la dreta amb samarreta ver-i-negre, Shanon Evans, (22 punts, 4 assistències i 21 crèdits de valoració). Els dos han liderat els seus equips que en els moments bons i en els moments de patiment que tots dos conjunts han anat alternant al llarg del partit.

Caldrà acostumar-se a la nova versió del Morabanc Andorra que sap patir i esperar entre els matolls el seu moment, per plantar cara a qualsevol presa. Pot ser més o menys poderosa aquesta, però queda clar que els de Lezkano ja han entès que a l’ACB no val amb 20 minuts de qualitat i que al davant sempre hi haurà rivals molt complicats als quals, sí o sí, s’hauran de guanyar si es vol assolir l’objectiu de la permanència (queda ara l’Andorra amb 7 victòries i 13 derrotes).

Ha generat molts problemes a l’inici del partit el dos contra dos d’Andrews i Tomic a la defensa tricolor que ha trobat per la via de Maric i la solidaritat defensiva el camí per posar els dubtes al cap dels de Carles Duran –més nerviós de l’habitual, exagerat com sempre–. El Morabanc ha sapigut millorar la defensa –al descans el Joventut sumava ja vui rebots ofensius, estadística que al final del partit s’ha quedat en 14–, si bé l’efectivitat no ha arribat de valent fins al tercer període.

Montero es queda sense punts

De fet, els tricolors han sortit d’entrada amb un parcial de cinc a zero, molt més actius defensivament i ofensivament. Tant que a l’equador del tercer quart els de Lezkano s’han desfet de l’avantatge de 10 punts que tenien per l’excés de ganes de sentenciar el partit. Una tècnica a la banqueta després d’una cistella de Montero ha servit perquè la Penya comencès a construir una dinàmica positiva que ha dirigit Evans, qui ha acabat registrant un 6 de 9 des de la línia de tres.

Però, de nou, el Morabanc ha sapigut patir i ha pogut trobar-se gràcies al lideratge de Montero que ha acabat el duel més de 30 minuts. Els dos primeres espases han deixat un cara a cara per emmarcar a tots els nivells i que ha acabat amb un empat tècnic que ha deixat el 63-63 a falta de 10 minuts per acabar el duel.

I si qui havia sortit bé just després del descans havia estat el Morabanc, en el darrer període han estat els verd-i-negres els que han posat un parcial de 0-5 que ha situat el 66-71 a l’electrònic a poc menys de 7 minuts pel final. Ha hagut de moure ràpidament la banqueta el tècnic tricolor i ha tornat a posar a Montero a pista per intenta capgirar la situació i, en especial, trobar una clarividència ofensiva que havia desaparegut.

Montero ha insistit amb el lideratge però, en el tram final de duel, al de República Dominicana ja no li quedavane ni forces a les cames ni punts a les mans per fer-ho tot tant fàcil. A tres minuts pel final, la Penya ha obert un forat de 7 punts (72-79) que el Morabanc ha treballat de valent per anar reduint de forma agònica. A minut i mig pel final del duel, la diferència s’ha rebaixat a cinc amb el 77-82 a l’electrònic, però ja el Morabanc no ha pogut revertir la situació i ha acabat caient per 79-86.