BÀSQUET

Moneke i Howard poden amb tot el Morabanc (108-95)

Els dos jugadors del Baskonia han sumat, ells sols, 51 punts per acabar amb la dinàmica positiva dels tricolors

Moneke durant el partit davant el Morabanc / ACB

No ha pogut el Morabanc encadenar la quarta victòria seguida de la temporada després de caure a la pista del Baskonia per ss-sss. Els tricolors havien sortit bé a pista en un primer període en el qual a partir de l’equador del mateix, els tricolors han trobat l’encert de les darreres jornades tan necessari per poder plantar cara als equips d’Eurolliga. El problema, però, ha estat quan ha arribat la sequera anotadora en el tercer període que ha capgirat el duel com un mitjó i ha permès als locals enfilar-se per sobre dels 100 punts quan encara quedaven dos minuts pel final del duel.

A la primera meitat, els de Lezkano han fet front al joc individual d’un Baskonia que no ha estat gens afortunat de cara a cistella. De fet, al final dels primers 10 minuts els tricolors dominaven per 20-26, si bé els tricolors han tingut el timó del partit i la diferència havia arribat a ser de 8 punts. Abans del descans, la dinàmica s’ha mantingut i el Morabanc ha estat capaç de seguir el ritme anotador, mentre que els locals s’esmeraven en fer despertar a Moneke (26 punts, 6 rebots i 28 de valoració al final del partit) i a Howard (25 punts, 3 assistències i 24 de valoració). Ara bé, abans del final del segon període ha arribat la primera reacció del Baskonia que ha estat capaç de deixar el resultat de 49-47 a la mitja part.

Els problemes de veritat, però, han arribat en un tercer període en el qual el Morabanc no ha trobat fòrmules per aturar a les dues úniques estrelles del Baskonia. Tan ha estat així, que en el tercer parcial, els tricolors han tornat a encaixar més de 20 punts: 20 en el primer, 20 en el segon i 27 en el tercer. De fet, el gran problema dels de Lezkano ha estat la qüestió defensiva perquè ni la zona, ni la defensa individual servien per frenar als de Dusko Ivanovic que un cop han obert una diferència per sobre dels 10 han anat sempre fent la goma.

Amb tot, els darrers 10 minuts començaven amb el marcador de 76-68 però amb la sensació que el Baskonia podia llençar des de qualsevol punt de Vitoria i anotaria. La frustració i el poc encert han tret del partit als de Lezkano que, tot i anar sempre per sota en el marcador, han arribat amb opcions als dos últims minuts de partit. Al final, però, el Baskonia ha pogut acabar tancant la victòria per 108-95.

Amb aquesta derrota el Morabanc acaba amb la dinàmica positiva de tres victòries consecutives i torna al camí de la derrota, la primera del 2024 i de la segona volta. A la classificació, els tricolors es queden amb 7 trioms i 12 derrotes, en tretzena posició.