Connect with us

JOCS OLÍMPICS - PARÍS 2024

La FAN carrega contra el COA per les places d’universalitat

El president assegura que hi ha malestar a World Aquatics pel fet que Andorra no faci servir les invitacions

Publicat

el

Maltrana en una imatge d’arxiu / FAN

Últim intent de la FAN per intentar que el COA faci ús de les places d’unicersalitat. El president de la FAN, Joan Clotet, ha carregat aquest matí contra el comité olímpic després dels resultats obtinguts a l’europeu.

“No demanem que ens ho regalin, però tenim el suport de la World Aquatics i de la resta d’institucions, que no entenen que no es puguin utilitzar” ha asseverat Clotet que acompanyat del director tècnic, Alfons Maltrana, han explicat que hi ha cert malestar en les institucions superiors pel fet que Andorra no faci ús d’aquestes invitacions.

Amb tot la FAN espera que en la propera assemblea del COA, que es celbra aquest dijous, es pugui tractar aquesta qüestió tot i que no està a l’ordre del dia.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

JOCS OLÍMPICS - PARÍS 2024

Quan competeixen els atletes andorrans als Jocs Olímpics?

Andorra compta amb dos representants als Jocs Olímpics, Mònica Doria i Nahuel Carabaña, que competiran en diverses proves durant les setmanes dels Jocs

Publicat

el

Mònica Doria en una prova / IG

Mònica Doria i Nahuel Carabaña són els únics representants andorrans als Jocs, després de la polèmica sobre les places i la decisió del Comitè Olímpic Andorrà (COA) d’acceptar només aquells que es classifiquessin a través dels mèrits esportius i rebutjant les invitacions internacionals i places d’universalitat.

Una de les variables que s’ha de tenir en compte és l’hora en les que es durà a terme la cerimònia d’inauguració, ja que Mònica Doria començarà la seva participació el 27 de juliol a les 15:45 h en la prova de caiac individual femení. Un fet que pot fer que la palista andorrana, que ha d’estar si o si a la desfilada amb la bandera juntament amb Nahuel Carabaña la nit anterior, hagi de marxar ràpidament d’aquest acte inaugural per a poder descansar i fer la concentració adequada abans de la cursa.

Doria va ser la primera esportista d’Andorra classificada per als Jocs Olímpics de París, 2024. I ho va fer per la porta gran, signant el millor temps de la semifinal del Mundial a Londres en la disciplina de canoa, on finalment va ser quarta. Aquest resultat li va assegurar la plaça olímpica en totes les disciplines: canoa, caiac i caiac cross.

Mònica Doria començarà la seva participació el 27 de juliol a les 15:45 h, si aconsegueix classificar-se, disputarà la semifinal i final el 28 de juliol. Continuarà la seva competició el dia 30 de juliol en la modalitat de canoa, amb la final prevista per al 31 de juliol en cas de classificació. El 2 d’agost, competirà en la contrarellotge de caiac cross, mentre que el 3 d’agost participarà en la primera ronda per intentar accedir a les finals de caiac cross, que se celebraran el 5 d’agost.

Nahuel Carabaña competirà en la prova dels 3.000 metres obstacles el 5 d’agost en les semifinals a les 19:04 h, amb l’objectiu de classificar-se per a la final que tindrà lloc el 7 d’agost a les 21:40 h. Un objectiu que sobre el paper sembla llunyà, però que Carabaña lluitarà després d’una excel·lent temporada.

L’atleta de la Federació Andorrana d’Atletisme tindrà una de les 36 places per disputar la cita olímpica en la seva especialitat, tot i haver-se quedat a tocar de la mínima amb 8’16”04. Aquests seran els primers Jocs Olímpics de Nahuel Carabaña. L’atleta que ja va estar lluitant per ser a Tòquio, ja ha aconseguit fer història convertint-se en el primer atleta del país a classificar-se per a una final d’un gran esdeveniment (Europeu o Mundial) en categoria sènior, com va fer fa unes setmanes a Roma, on va acabar setè.

Andorra tindrà una representació mínima en uns Jocs Olímpics, després que el COA hagi decidit no aprofitar les places d’universalitat en natació. La delegació, almenys la d’esportistes, estarà formada només per dos representants: Mònica Doria i Nahuel Carabaña. Aquesta xifra iguala la de l’anterior cita olímpica, Tòquio 2020, on també només hi van participar dos esportistes.

Continua llegint

COA

El COA “felicita” a Govern per les classificacions dels esportistes als Jocs

El comitè ha confirmat que Nahuel Carabaña i Mònica seran els dos representants andorrans als Jocs

Publicat

el

Mònica Dòria ha aconseguit aquest 2023 el seu bitllet per als Jocs de París
Doria en una competició / Arxiu

En un comunicat emès pel Comitè Olímpic Andorrà (COA) aquest dijous, l’organisme ha confirmat els atletes classificats pels Jocs Olímpics de París 2024 de forma oficial. Tot i ja ser oficiós, es confirma doncs que les demandes de les federacions d’utilitzar les places d’universalitat i invitacions de les quals el país disposava no es faran servir.

Mònica Doria en les modalitats de Piragüisme Canoa Eslàlom i Nahuel Carabaña en la prova d’atletisme dels 3.000 metres obstacles representaran el Principat en els pròxims Jocs.

El COA en el comunicat ha inclòs una felicitació als esportistes i les respectives federacions. “Felicitem molt cordialment els nostres atletes, els seus entrenadors, així com a les seves federacions respectives. També felicitem els governs successius que han donat suport a l’esport andorrà i han contribuït assolir aquests magnífics resultats”.

Continua llegint

JOCS OLÍMPICS - PARÍS 2024

OFICIAL: Nahuel Carabaña classificat pels Jocs Olímpics de París

Amb la presència confirmada de Carabaña i Mònica Doria ja es coneix la delegació andorrana als Jocs

Publicat

el

Nahuel Carabaña
Carabaña a Roma / IG

L’atleta andorrà de la Federació Andorrana d’Atletisme és oficialment un dels 36 atletes que participaran en la prova dels 3.000 metres obstacles en els Jocs Olímpics de París. Carabaña amb un total de 1220 punts, ha estat classificat per rànquing mundial en la 38a posició.

Despiece de Noticia

Carabaña i Dòria formen la delegació

Amb la decisió del COA de no utilitzar més invitacions ja presa i amb els dos atletes classificats per mèrits esportius, Nahuel Carabaña i Mònica Doria representaran al Principat en els pròxims Jocs de París 2024.

Continua llegint

AE TV

Nàdia Tudó: “Hem rebut més suport internacional que per part del COA”

La nedadora andorrana critica durament la negativa del Comitè Olímpic Andorrà a acceptar les invitacions per als Jocs Olímpics de París 2024

Publicat

el

Nàdia Tudó en una competició aquesta temporada / FAN

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) s’ha mantingut ferm en la postura de no acceptar les invitacions per als Jocs Olímpics de París 2024, un fet que ha generat una gran controvèrsia entre els esportistes i les federacions del país, especialment amb la Federació Andorrana de Natació (FAN). Aquesta decisió ha estat particularment dolorosa per als atletes de la natació, que han vist com les opcions dels seus nadadors s’han esfumat. Aquesta situació ha provocat una resposta contundent de la nedadora andorrana Nadia Tudó.

“Veure la roda de premsa després de l’assemblea, en la qual no es va canviar d’opinió, ens ha deixat molt decebuts”, afirma la tricolor a Andorra Esportiu TV, que ha expressat la seva profunda decepció i tristesa per aquesta decisió. La nedadora ha explicat que els darrers mesos han estat molt durs per a ella i els seus companys, intentant que se’ls escoltés i que es considerés la seva situació.

L’andorrana ha criticat la falta de suport del Comitè Olímpic cap als atletes, destacant que un comitè olímpic hauria d’estar per donar suport als esportistes. “No ens esperàvem aquesta situació i hem rebut molt suport internacional. Molts països han vist aquest canvi de mínimes increïble des de Tòquio a París i no entenen la decisió del COA”, assevera. A més, ha destacat que altres països han aprofitat les invitacions per enviar els seus esportistes als Jocs Olímpics, la qual cosa fa que la decisió del COA sigui encara més incomprensible.

Segons la nedadora, el que demanen és que es tinguin en compte les invitacions, com s’ha fet en altres jocs. “No volem que se’ns regalin les places, sinó que hi hagi una mínima que demostri el nostre nivell”, explica amb contundència. Tudó subratlla que la mínima A “és molt difícil d’aconseguir”, remarca i alhora assenyala que “nedadors d’altres països com Espanya o Alemanya”, i que tenir una mínima raonable “seria un objectiu real per als esportistes”, apunta.

La tricolor també ha expressat la seva preocupació pel fet que les federacions es posin les unes contra les altres i ha destacat la importància de la col·laboració i el suport mutu entre elles. “No voldria que un atleta es quedés sense oportunitat per culpa d’aquestes lluites internes”, exposa. Tudó proposa que les decisions sobre les invitacions es prenguin conjuntament entre les federacions i el COA, per garantir que es considerin els criteris tècnics i esportius adequats. “Crec que és important tenir un criteri clar i just per a tots els esports, i que les persones tècniques de cada federació puguin decidir com s’utilitzen les invitacions”, detalla.

“Serà difícil per als joves veure aquesta situació”

Nàdia Tudó, nadadora andorrana

Per a l’andorrana, la decisió del COA no només perjudica els atletes actuals, sinó que també posa en risc el futur de la natació andorrana. “Pensar en els sacrificis que hauran de fer sense tenir el suport necessari”, ha afirmat Tudó, remarcant la importància de donar esperança als futurs atletes. A més, ja en clau Petits Estats, la del Principat també assenyala que “veient Andorra 2025, on la natació ha portat el màxim nombre de medalles en les darreres edicions, aquesta decisió no té sentit”.

Finalment, Tudó ha mencionat que la FAN està intentant contactar amb la FINA (Federació Internacional de Natació) per buscar suport i solucions alternatives. Ha expressat el seu desig que aquesta situació serveixi per millorar el sistema en el futur. “Espero que ningú més hagi de passar per això i que els atletes que vinguin després de nosaltres tinguin el suport que es mereixen”, apunta. “Continuarem lluitant per la nostra oportunitat fins al final, perquè això és el que representa l’esport: perseverança i determinació”, conclou.

Continua llegint

JOCS OLÍMPICS - PARÍS 2024

Carabaña espera a la confirmació oficial de la seva plaça olímpica

El tricolor només espera que World Athletics confirmi la llista el proper 7 de juliol

Publicat

el

Nahuel Carabaña durant els 3,00 metres obstàcles / sportmedia_es
Carabaña en una imatge d'arxiu / FCA

No serà fins el dia 7 d’aquest mes que es farà oficial, però si no hi ha una situaicó extrema, Nahuel Carabaña anirà als Jocs Olímpics. Així es desprén del rànquing de World Athletics que serveix per determinar quins atletes participaran a la prova dels 3.000 metres obstacles.

Els atletes tenien fins el dia 30 de juny per sumar punts i si bé encara poden restar alguns per introduir-se a la llista, Carabaña es situa en la posició número 30 dels 36 que es classifiquen. De fet, només 22 atletes han aconseguit la mínima olímpica situada en els 8.15.00 (Carabaña s’ha quedat a poc més d’un segon), mentre que els altres 14 atletes han entrat per punts.

Cal destacar, que a més dels atletes amb mínima o per punts, també hi ha una limitació de tres representants del mateix país en la prova, el que ha donat marge a Carabaña per entrar, doncs per rànquing absolut es situa en la posició número 37. Així mateix, l’andorrà ha acabat sumant 1220 punts, el que li deixa 22 punts de marge respecte l’atleta situan en la posicó número 37, la primera que queda fora.

Probablement Carabaña acabarà caient alguna posició més, doncs atletes com Tomáš Habarta Vidar Johansson han competit en un cap de setmana en el qual s’han dut a terme els campionats nacionals. Ambdòs atletes han sumat triofs als seus països i sumaran uns punts que si bé els pot acabar permetent superar a Carabaña no el deixaran fora dels Jocs, si no hi ha sorpresa de darrera hora.

Continua llegint
PUBLICITAT

EL + VIST