El Santa Coloma es desperta d’un somni pel record (2-0)

Tot i la valentia dels de Cheryshev, l’efectivitat de l’AZ va liquidar les aspiracions de l’equip colomenc que acaba la seva participació a Europa amb honor

Un instant del partit entre AZ i Santa Coloma / FC SANTA COLOMA
Un instant del partit entre AZ i Santa Coloma / AZ

I aquest cop no va poder ser. El conjunt colomenc no va aconseguir remuntar i va caure a l’AFAS Stadium per 2-0 en el partit de tornada de la tercera ronda. Els homes de Cheryshev, que van viatjar a Holanda amb un ajustat resultat en contra (0-1), però que va fer molt bon partit, ha tornat a fer molt bon paper en un camp que l’any passat va viure, ni més ni menys, que les semifinals de la competició. Però en el futbol guanya qui marca més gols i l’AZ va ser més efectiu en aquesta faceta.

Els de Cheryshev van sortir al partit amb un plantejament similar al partit d’anada, però col·locant cinc jugadors al mig del camp per tal d’evitar passades interiors. Aquest sistema va funcionar en el primer temps, l’equip feia un replegament baix i es mantenia amb les línies ordenades. Davant d’això, l’equip holandès buscava el joc exterior sobretot amb un molt jove Van Bommel que va ser el millor del partit.

Després de diverses ocasions de Pavlidis que es topava amb un brillant Gomes, en un dels contraatacs arribava el primer gol de l’AZ abans del descans. En el minut 30, Van Bommel veia avançat a Gomes i amb una magnífica vaselina feia embogir el públic amb l’1-0. Els jugadors colomencs no s’ho creien i es van començar a veure cares de frustració, ja que l’equip estava mantenint el ritme i competint molt bé.

Un AZ amb molta benzina

Després del descans s’esperava una reacció ferma de l’equip colomenc, però els neerlandesos s’han apropat més a la porteria de Gomes. En un segon temps amb més anades i tornades, el Santa Coloma ha intentat avançar línies amb valentia, però els de Jensen ho han aprofitat per fer mal al contraatac. Les piles començaven a esgotar-se i Cheryshev començava a fer canvis. Per la seva part, Pascal Jensen també movia la banqueta i posava més teca a la davantera de l’equip, fent entrar a homes importants com Lahdo i Poku.

Els visitants intentaven sortir amb criteri, però sense fer gaire mal. L’AZ estava ben col·locat i en algun contraatac feia saltar els ui a les grades de l’AFAS Stadium. Certament, el conjunt d’Alkmaar estava més còmode que a la primera part i en una jugada meravellosa de Mihailovich arribava el 2-0. El mateix migcampista que feia poc temps que estava al camp, es desfeia de la defensa colomenca inclòs el porter i deixava amb una sotil passada a Lahdo perquè transformés el segon gol. L’extrem suec liquidava per complet les opcions de l’equip colomenc.

La doble avantatja en el marcador, es mantindria fins al final del partit, en el que després del segon gol ja no s’ha vist res destacable. Malgrat la derrota, el conjunt andorrà es va acomiadar de la Conference League amb el cap ben a dalt. El que sí que és segur, és que l’aventura en la competició serà recordada per molts i sempre es podrà dir que es va plantar cara davant d’un dels equips punters d’Europa. El Santa Coloma tanca la participació andorrana a competicions europees amb un alt rendiment, que deixa un missatge clar, el futbol andorrà està creixent a passos de gegant.