POLIESPORTIU

Andorra espanta a Itàlia però acaba caient (4-1)

La selecció tricolor ha acabat caient davant els transalpins tot i perdonar un penal i empatar el partit a l’inici del segon temps

Un moment del partit entre Itàlia i Andorra / WSE

Ensurt considerable el que ha tingut aquesta tarda Itàlia en mans de la selecció Andorrana. Primer perquè al cap de set minuts de pàrtit els tricolors han disposat d’un penal per avançar-se en el marcador –un fet que Gerard Miquel no ha pogut materialitzar–, i, en segons lloc, perquè els Italians han vist com a l’inici del segon temps Andorra empatava el duel amb un gol de Nil Dilmé.

La diferència entre les dues seleccions s’ha vist des d’un primer moment. Distància pràcticament insalvable. No li han tremolat les cames als del Principat que després d’uns minuts inicials on Itàlia ha sortit en tromba.

Després del penal fallat, els tricolors han millorat i han començat a jugar el partit de forma més tàctica, buscant allargar les possessions i pendents sempre de les tasques defensives. N’ha tingut alguna el conjunt dirigit per Manel Rubio, però han estat els transalpins els que han pogut anotar el primer a quinze minuts pel final del primer temps (1-0).

De Sousa ha mantingut a Andorra viva bona part del partit amb aturades de mèrit, mentre que Gerard Miquel ho ha deixat tot sobre la pista per intentar trobar el gol. Just a l’inici del segon temps, Andorra ha trobat fortuna amb un contracop de llibre que Nil Dilmé ha culminat per empatar l’eliminatòria i deixar al seleccionador Italià amb cara de pomes agres.

L’ambient de sorpresa ha començat a omplir el pavelló de Sant Sadurní d’Anoia que, així i tot, encara no es creia que Andorra pogués superar a una selecció aspirant al títol. A vint minuts pel final del duel, el marcador encara reflectia l’empat, però, dos minuts més tard Giulio Cocco ha fet caure a Andorra de peus a terra amb una excel·lent maniobra amb l’estic que li ha permès anotar el 2-1.

A partir d’aquí Itàlia s’ha despertat i ha posat una marxa més anotant el 3-1 i el 4-1. Així i tot, els tricolors han tingut alguna ocasió amb el 3-1, però el porter Italià ha refusat el perill.

Objectiu: cinquens d’Europa

A l’espera del partit entre Espanya i Alemanya que s’ha de disputar aquest vespre, Andorra continua amb l’objectiu de cinquena d’Europa entre cella i cella. Tots els pronòstics indiquen que Espanya ha de passar per sobre dels germànics que serien el rival dels tricolors.

De fet, a la fase de grups Andorra ja va superar amb contundència a Alemanya per 6-2. El partit es disputarà demà a partir de les 13.30 hores.