Andorra cau a Sion en el darrer ball de Lima (3-0)

La selecció perd davant Suïssa en un bon partit que serà recordat pel comiat de la llegenda tricolor

Ildefons Lima en el seu darrer partit amb Andorra / FAF

Vint-i-tres minuts que ja formen part de la història del futbol andorrà. Ahir Sion va ser l’escenari del darrer ball d’Ildefons Lima com a jugador internacional andorrà. Un jugador històric que va rebre el seu darrer homenatge en el duel entre Suïssa i Andorra, en el qual el combinat nacional va acabar caient per 3-0.

Un partit seriòs dels de Koldo Álvarez que van estar els primers 45 minuts contenint les ocasions locals que, tot i tenir el control del partit, tampoc van ser excessivament clares. Una Andorra que va sortir amb una alineació repleta de defenses i amb Ilde jugant de punta. Una clara demostració d’intencion del seleccionador que sabia quines armes havia de fer servir el conjunt del Principat per intentar seguir sumant punts en la fase de classificació de l’Eurocopa.

De fet, els tricolors van saber aguantar bé les arribades locals i no van patir en excés durant la primera meitat, si bé és cert que tampoc va ser capaç el conjunt andorrà d’apropar-se a la porteria suïssa. Després del pas pels vestidors, però, la dinàmica del partit va canviar amb el gol d’Itten en el minut 49′ de partit. Un gol que va obligar als de Koldo a, com a mínim, tenir alguna ocasió per pescar un punt i que va portar als desajustos finals dels homes de Koldo que van permetre a Xhaka en el 85′ fer el segon amb un gran xut des de fora de l’àrea, i a Shaqiri fer el tercer des del punt de penal.

Final a una gran carrera

Més enllà del resultat, el partit quedarà a la història per haver estat el darrer d’Ildefons Lima. El central tanca la seva participació amb Andorra després de 137 internacionalitats en 26 anys, havent marcat 11 gols i sent encara avui en dia el màxim golejador del combinat nacional.

Un Lima que va ser obacionat pels seus companys i que es va fondre en una abraçada amb Koldo Álvarez en el moment de ser substituit. Un punt i final quasi immillorable per a la carrera d’una llegenda.