Victòria que permet somiar (2-1)

L’Inter Escaldes s’imposa al Víkingur en el partit d’anada de la primera ronda prèvia de la Conference League

Un moment del partit entre l'Inter Escaldes i el Víkingur

No va mentir Otger Canals quan va dir que l’equip “està llest per fer història”. Tot i que encara queden 90 minuts complicats a les Illes Fèroe, la victòria d’ahir de l’Inter Escaldes permet somiar als escaldencs amb seguir avançant a la Conference League.

L’Inter va saltar bé al terreny de joc. Els primers minuts de partit no van mostrar un domini clar de cap dels dos equips, però els locals van anar acomodant-se a la nova gespa del comunal. Van ser murris els de Canals, qui ja va avisar a la prèvia que “el Víkingur no és un equip tant físic com el que ens vàrem trobar fa uns anys”. I si la por que tenia l’Escaldes era que els visitants s’imposessin per l’aire, van ser els de les Illes els que les van veure venir pels núvols. En el minut 27 una excel·lent centrada de Jean-Luc –el millor del primer temps conjuntament amb El Haddadi– la va rematar Raul Feher amb un cop de cap que va enviar la pilota al fons de la xarxa.

Poc va generar el Víkingur, –per no dir res– i només va forçar a Muñoz a surtir un cop amb els punys per refusar una centrada. De fet, dels nòrdics no hi va haver res a destacar dels primers 45 minuts, més enllà de la col·laboració de la defensa i del porter de les Illes Feròes en el segon gol dels escaldencs. Quan el partit s’encaminava al descans, El Haddadi va saber aprofitar un mal refús d’un defensa del Víkingur –acompanyat de la pífia del porter visitant– per posar el 2-0 a l’electrònic i “traduir els somnis en realitat”, tal com va dir Canals en la prèvia del partit.

Patiment fins al final

Al segon temps, més del mateix. Sensació de comoditat per part de l’Inter però que no es traduia amb ocasions clares de gol. Tampoc va patir Muñoz més enllà d’un xut des del camp propi del Víkingur que es va complicar després del bot i que quasi acaba entrant a la porteria.

I quan començava a generar-se la sensació que el resultat estava sent curt pels escaldencs, un ma de Viti dins de l’àrea en el minut 60 donava esperances als visitants. El gol de Vatnhamar ha deixat un ambient extrany al Comunal que ja estava veint a l’Inter amb peu i mig a la segona ronda.

Amb el gol els de les Illes Fèroe es van créixer i han començat, ara sí, a posar més pressió a Muñoz. Així i tot, la més clara del partit –tenint en compte que l’àrbitre no va assenyalar un penal favorable a l’Inter per mans dins de l’àrea– va ser ja en el temps de descompte i pels locals: un xut de De la Torre des de la frontal de l’àrea que es va estavellar al pal.

Al final, 2-1. Un resultat que permet somiar a l’Inter però que obliga al conjunt d’Otger Canals a rematar la feina al camp del Víkingur.