Una primera jornada igualada amb passes importants d’Inter i UE Santa Coloma

L’Inter s’adjudica el clàssic amb bon joc. La UE Santa Coloma i el Penya Encarnada sumen la primera victòria

Els jugadors de l'Inter Escaldes celebrant un gol en la victòria davant el Santa Coloma / FAF

Aquest cap de setmana s’ha disputat la jornada inaugural de la Lliga Mulitsegur, que ha deixat diversos resultats igualats i dos equips que donen el primer cop en la taula. En la primera edició, amb 10 equips en la competició, els duels han estat molt competits i han deixat detalls importants de l’espectacle que promet la Primera Divisió. Els grans titulars se’ls emporten tant Inter d’Escaldes que s’adjudica el clàssic amb solidesa per 2-0 i una UE Santa Coloma que va deixar bones sensacions en la seva victòria també per 2-0 davant el nou projecte del FC Ordino.

Partido de fútbol
LA PRIMERA VICTÒRIA EN DISSABTE
UE Santa Coloma     2-0     FC Ordino

Colomencs i ordinencs s’enfrontaven en un duel que va ser molt intens. La realitat és que malgrat el marcador favorable a la UE Santa Coloma, no va ser dominador del joc, però l’efectivitat va fer la diferència. Primer un penal que va transformar Faysal i va sentenciar a la segona part Molina. Primera victòria crucial per als Calderé que es col·loquen al capdavant de la taula, empatat amb l’Inter.

TRES PUNTS IMPORTANTS PER LA PERMANÈNCIA
Penya Encarnada   1-0   CE Esperança

El primer partit del diumenge s’han enfrontat a Penya i Esperança, dos clubs amb el mateix objectiu: la permanència. El duel ha començat amb moltes anades i tornades, però el Penya ha portat el pes del joc. Vora el minut 16, Andrés Garcia ha aprofitat una pilota morta dins de l’àrea i bat a Emanuel que no ha pogut fer res. Després s’han igualat les accions, però els encarnats s’han fet amb els primers tres punts.

EMPAT TREPIDANT
CE Carroi       2-2     CF Atlètic Amèrica

Un dels duels més vibrants ha estat entre dos acabats d’ascendir. Tant CE Carroi com Atlètic Amèrica han disputat al camp de Borda Mateu uns 90 minuts intensos i amb tensió. Sense un dominador clar, tots dos equips han gaudit d’ocasions de perill. El primer cop l’ha donat l’Amèrica al final de la primera part amb un remat del defensa,Bustos després d’una centrada de Sebas Gómez.

Ja a la segona part, el Carroi ha empatat el partit amb un penal que ha transformat Arizio. Els locals s’han quedat amb un menys més amb l’expulsió del porter Muro Rebelo. Els instants finals van ser frenètics, al minut 85, un altre cop a pilota parada, Bustos al segon pal i sense quasi angle ha posat l’avantatja en el marcador per l’Amèrica. I pràcticament en una de les últimes jugades, en el minut 93, el Carroi amb un gol de Mokunga, ha posat l’empat final.

EMPAT ENTRE CAMPIONS
Atlètic Club Escaldes 1-1 FC Pas de la Casa

Empat entre campions de la temporada passada. La realitat és que el duel entre escaldencs i encampadans ha estat molt ajustat, amb una primera part sense moltes ocasions i un Atlètic que li ha costat imposar el seu joc. El Pas de la Casa ha sortit valent i sobretot ha fet mal en els contraatacs.

Després el pas per vestidors, en una de les primeres jugades del segon temps, Guillaume López aprofita un error defensiu del Pas per posar l’1-0. Amb desavantatge en el marcador, l’equip d’Àlex Rodríguez s’ha endollat i ha començat a moure la banqueta. Precisament, un dels revulsius i golejadors de l’any passat amb el club encampadà, Luiz Martins ha empatat el duel. El brasiler en un contraatac on els escaldencs reclamaven mans, s’ha quedat tot sol davant Saúl i defineix a la perfecció. Repartiment de punts, en un resultat sorprenent per part del Pas de la Casa.

EL CLÀSSIC ÉS ESCALDENC
Inter Club Escaldes 2-0 FC Santa Coloma

I la primera jornada ens ha deixat un duel entre dos colossos del futbol nacional, el clàssic andorrà entre l’Inter Club Escaldes i el FC Santa Coloma. En un duel que s’esperava del tot igualat i un Santa Coloma amb energies renovades després d’Europa, realment ha estat tot el contrari. Els d’Otger Canals, no han donat cap opció als de Cheryshev que s’han vist superats en la majoria d’accions del joc.

L’Inter ha colpejat molt d’hora, al minut 8 amb un golàs de Viti. El migcampista des d’uns 30 metres amb un xut potent al pal esquerre d’un Josep Gomes que no ha pogut fer res. Amb el primer gol a favor, els escaldencs s’han fet amb la possessió total de la pilota i ha encadenat jugades de perill a la porteria colomenca. Ja en la segona part, una diagonal perfecta de Domi Berlanga, ha marxat de fins a cinc jugadors del Santa Coloma i amb un xut suau, ha col·locat la pilota al pal contrari de Gomes, 2-0. Els d’Otger Canals s’adjudiquen el partit de la jornada i donen un cop d’autoritat en guanyar a un dels candidats a lluita pel títol de lliga.