BÀSQUET

Un Morabanc combatiu cau davant el Bàsquet Girona (84-89)

Un moment del partit entre el Morabanc Andorra i el Girona / BCA

Ho va lluitar fins la final però no va poder ser. El Morabanc Andorra va acabar caient a la pròrroga davant el Bàsquet Girona en la prèvia de la Lliga Catalana per un ajustat 84-89. Va anar sempre a remolc el conjunt de Natxo Lezkano (28-27 va ser l’únic moment abans del descans en el qual els locals es van avançar en el marcador) si bé és cert que el Girona tampoc va poder despenjar als andorrans.

Així i tot, al final del primer període un erràtic Morabanc va veure com els gironins posaven set de diferència a l’electrònic (15-21). Va ser llavors quan va començar a erigir-se la figura d’Aaron Ganal. El júnior cedit a la LEB Plata va decidir agafar galons davant les baixes de Rafa Luz, Starks i Borg. El jove jugador va signar una actuació de mèrit i acompanyat d’Okoye i Goudelock va anar mantenint al Morabanc viu en el partit. De fet, al descans la diferència s’havia ajustat fins el 36-41.

La tònica del partit es va mantenir fins el darrer quart. Dos equips amb poc encert i que anaven a ratxes, però que cap dels dos era capaç d’acabar de doblegar el seu rival. Al final del tercer quart, la diferència es quedava a només tres punts però seguia el Girona per davant (51-54). On sí que van canviar les coses van ser en el darrer període. El Morabanc sí que va posar una marxa més i va passar de defensar-se a atacar. Okoye i Goudelock des de la línia de tres, acompanyats d’un Somogyi més lúcid en la direcció, van permetre als locals obrir una escletxa de sis punts a 3.40′ pel final (68-62). Un partit però que encara tindria història perquè el Girona va poder reaccionar i mantenir el partit viu fins al final quan Somgyi va disposar de la darrera acció per guanyar el partit. El tir, però, no va entrar i la Bombonera va viure cinc minuts de regal.

A la pròrroga el Morabanc no va poder mantenir el ritme del tram final del partit. Se li va fer llarg als de Lezkano que van errar dues accions puntals que van permetre als visitants obrir una diferència suficient per acabar emportant-se el duel i plantar-se dilluns a les semifinals de la Lliga Catalana. Al final, 84-89 en un bon partit del Morabanc Andorra que no es va rendir fins al darrer segons mostrant una capacitat combativa imprescindible en el retorn a l’ACB, però, amb peces encara per millorar.