BÀSQUET

Un BAXI Manresa superior guanya al Morabanc Andorra en un partit molt igualat (86-90)

L’equip tricolor ha perdut un partit molt igualat davant d’un BAXI Manresa que es distancia a la classificació de l’ACB

MBA-BAX at La bombonera on November 11, 2023 in Andorra la Vella, Principat Andorra / ACB Media Center

Aquest dissabte a la Bombonera es trobaven dos equips que venien amb una línia molt similar en l’ACB i que ambdós havien guanyat quatre partits i n’havien perdut quatre més. El Morabanc necessitat de tornar a trobar-se amb bones sensacions després de la derrota a Tenerife, on l’equip no va ser competitiu, confiava en l’ajuda d’una Bombonera que penjava el cartell d’entrades exhaurides dos dies abans de la disputa del partit.

L’inici de partit, feia preveure el partidàs que s’acabaria vivint finalment al Principat. Els dos equips amb molta energia, ganes d’emportar-se la victòria i percentatges d’anotació molt alts. El Morabanc, sobretot a través d’un joc interior que ha iniciat el partit molt inspirat amb Marin Maric, Tyson Pérez i Stan Okoye trobant punts fàcils que feien obrir el marcador per part local. Això, però, ha durat fins que el BAXI ha començat a agafar rebots, córrer i anotar de tres punts, per arribar al final del primer període amb un +2 al marcador, 23-25.

El segon quart, ha sigut un monòleg dels visitants, jugant a plaer, divertint-se sobre la pista i fent un bàsquet excel·lent de la mà d’Steinberg i Robinson molt ben liderats per l’exjugador del conjunt tricolor, Dani Pérez, extramotivat. El Morabanc mitjançant els canvis defensius i provant diferents tipus de sistemes intentava tornar a entrar en partit, però el BAXI no ho permetia, deixant sense anotar als locals durant més de sis minuts de joc i complicant molt els llançaments dels locals. Amb tot això, s’arribava al descans quan pitjor estava el Morabanc Andorra amb un 12-24 de parcial i 35-49 al marcador.

Una defensa zonal, executada a la perfecció per part dels tricolors, feien que hi hagués vida sobre el parquet de la Bombonera, amb un bon parcial de sortida, deixant en només 15 punts al conjunt del Bages que no podia córrer i que no tenia encert en atac, a causa de la bona execució de la 3-2 dels de Lezkano, amb, a banda de la bona actuació defensiva, l’aparició de Jean Montero i Felipe Dos Anjos, que feien una passa endavant també en atac. D’aquest mode, s’arribava al final del tercer quart a només 5 punts, 69-54.

S’iniciaven els últims 10 minuts de partit amb el partit totalment obert i amb tot per decidir-se a la Bombonera. Era l’hora dels valents i dels jugadors importants d’ambdós equips, i així ha estat per part visitant. Robinson, Brancou i Taylor es posaven l’equip a l’esquena i, a base, sobretot de triples, tornaven a obrir distàncies al marcador, que ja eren definitives perquè l’equip tricolor pogués optar a la victòria final, arribant al final del partit amb 86-90 i una festa amb la seva afició desplaçada amb 350 seguidors al principat.

D’aquesta manera, el Morabanc Andorra perd el seu segon partit consecutiu i es queda amb un balanç negatiu de 4-5, i es veu superat pel rival d’avui a la classificació.