FC ANDORRA

Un Andorra en estat crític torna a caure al Nacional (0-1)

El conjunt tricolor tot i donar una bona imatge no és suficient per evitar consumar la quarta derrota consecutiva

Un moment del partit entre l'Andorra i l'Elx / FCA

I ni amb els millors dels partits, l’Andorra surt de l’abisme. Nova derrota de l’FC Andorra, que no aconsegueix refer-se de la mala dinàmica i torna a caure a l’Estadi Nacional. Tot i fer un bon partit, sortint amb un registre més vertical, els petits detalls han decantat la victòria per l’Elx.

El duel ha començat amb molt ritme i amb un Andorra amb una imatge totalment diferent. Els tricolors s’han trobat un equip visitant que ha buscat amb una pressió molt alta, intentant complicar la sortida neta dels centrals tricolors. Els de Sarabia han assumit menys riscos i s’han trobat còmodes amb aquesta situació i sòlids, circulant molt ràpidament i sent més vertical. Certament, hi ha hagut un intercanvi de papers total, en el qual els tricolors han estat menys presents amb pilota per saber on podien fer mal. El conjunt tricolor no ha tingut problemes amb això, és més ha entès els moments i de fet ha trobat la profunditat amb els seus extrems.

Sense moltes ocasions en el primer tram de la primera part, la primera i més clara ha estat per l’Elx, en una rematada amb el cap de Bigas que ha sortit un pèl desviat. Per part de l’Andorra, les ha tingut Iker Benito, sens dubte el millor jugador del primer temps. La primera, aconsegeix guanyar l’u contra u davant Carreira i treu la rematada forta a la dreta que ha aturat Dituro. La segona i més perillosa encara, una bona passada en profunditat de Nico Ratti que ha trobat sol a Iker que supera amb velocitat un altre cop la defensa del rival, perquè Dituro es torni a estirar.

Els instants finals han estat els millors minuts de l’Andorra, que ha estat molt més incisiu i saben a la perfecció on podia fer mal. I abans d’acabar la primera part, els tricolors han tingut la més clara per avançar-se en el marcador. Una jugada d’estratègia entre Sergio Molina i Iván Gil, i aquest amb una centrada forta la pilota ha acabat amb gol, però l’àrbitre ha assenyalat el fora de joc de Calvo. Empat en el marcador i amb la sensació que l’Andorra les ha tingut per marxar per endavant.

La segona part, la línia del partit ha continuat en la mateixa dinàmica, amb un equip tricolor esperant i buscant les transicions ràpides. La intensitat i l’actitud dels de Sarabia ha estat molt bona i no han patit massa davant un Elx que tampoc ha estat molt precís. Cap a la meitat segon temps, els il·licitans han trobat més espais, davant un Andorra que ha acusat el cansament pel ritme alt de partit. Les ocasions han arribat per part tricolor, amb una remata de Sergio Molina a la vora de l’àrea, que ha aturat sense problemes Dituro.

Moments de patiments i del gol visitant

Després d’aquesta ocasió han arribat els moments de patiment per l’Andorra. L’Elx ha aconseguit arribar a la porteria de Ratti de forma molt clara, primer amb un xut fort de Morente, que salva molt bé l’argentí. I després una molt clara de John, que ha acabat al pal. Els visitants han avisat i dels avisos han passat al gol. En el pitjor moment per als tricolors, una diagonal molt bona de Febas, Bover ha estat poc contundent i lent en la jugada, que ha acabat amb una rematada de Nico Castro per fer el 0-1 definitiu.

A partir d’aquí, l’Andorra ho ha intentat, però tot i els canvis ofensius per part de Sarabia, no han acabat de ser eficients. Nova derrota del conjunt tricolor, que no aixeca el cap i continua sense trobar-se en aquesta segona volta i sense sortir del descens.