POLIESPORTIU

Primera jornada amb sorpreses i emoció al Creand Andorra Open

L’espanyola Cristina Bucsa, primera cap de sèrie del torneig, ha caigut eliminada davant de la suïssa, Naef

Naef en el partit de la primera jornada / Creand Andorra Open

En la primera jornada del torneig WTA 125 que s’està disputant des d’aquest dilluns al Pavelló de Govern d’Andorra la Vella, han saltat les primeres sorpreses. La primera i més destacada ha estat la derrota de l’espanyola i cap de sèrie, Cristina Bucsa màxima favorita per endur-se el torneig, que ha caigut davant de la jugadora de Suïssa, Celine Naef. L’espanyola ha començat guanyant el primer set, per 6-4, però no ha pogut mantenir el bon ritme de joc i la jove jugadora rival, ha capgirat el marcador amb un 3-6, 4-6, per fer saltar totes les alarmes.

El dia ha començat amb la victòria de Marina Bassols, la sisena cap de sèrie, i una de les moltes jugadores de nacionalitat espanyola que es troben al torneig. La victòria l’ha aconseguit davant de l’alemanya Noma Noha per 6-3, 7-5.

A la pista central, una altra de les espanyoles, en aquest cas Núria Parrizas, amb número 122 del rànquing WTA s’ha aconseguit desfer de la romanesa Patricia Tig, en un partit molt ajustat en el primer set, però que la superioritat física i de joc de Parrizas s’ha acabat imposant en el segon amb facilitat. 7-5, 6-2. D’aquest mode, l’espanyola avança a vuitens de final on espera rival.

Andreeva ha fet la gran gesta del dia sobre la pista 1 del torneig. Durant el primer set ha mostrat la seva superioritat en el rànquing i amb bons serveis s’ha endut amb comoditat la primera mànega. La jove promesa del torneig, però, ha sortit confiada al segon assalt i l’ha començat perdent per 4-0. Així i tot, li ha donat la volta guanyant 6 jocs seguits.

La segona sorpresa de la primera jornada ha estat quan la russa, Charaeva, que juga sense nacionalitat pels conflictes bèl·lics del país, ha derrotat la jugadora amb tercer millor rànquing del torneig, la francesa Oceane Dodin, número 97 WTA. El partit ha començat dominat amb contundència per Dodin, però a poc a poc, la jove tenista russa ha anat agafant sensacions fins aconseguir la victòria.

En l’últim partit de la jornada, Buyukakcay també, contra tot pronòstic ha posat les coses molt difícils davant de la tercera aspirant al títol, competint un duel que semblava, sobre el paper, que la francesa Alizé Cornet era molt favorita. El partit, entre dues jugadores veteranes i que al rànquing les separen 200 posicions, ha estat el més emocionant i igualat de la jornada. La jugadora turca ha començat molt forta, enduent-se el primer set amb comoditat per 1-6. El segon, molt igualat, s’ha anat fins al “tie-break”, que finalment ha acabat guanyant Cornet per igualat el partit. En l’últim set, Buyukakcay ha començat guanyant 0-3 i semblava que podia tancar el partit, però, la número vuit del torneig ha començat a ensenyar el seu millor joc per remuntar el partit i guanyar el partit per 1-6, 7-6, 6-3.

La jornada de dimarts començarà amb un duel a les 13h entre Kalieva i Ekaterina Reyngold a la pista central del Creand Andorra Open. Vicky Jiménez debutarà dimecres davant de la cap de sèrie número 2, Clara Tauson.