Connect with us

ESPORT DE NEU

Les finals de la Copa del Món van deixar 15 milions i optimisme de cara als mundials

L’esdeveniment va deixar més de 6.000 pernoctacions al país i posa en valor la candidatura per al 2029

Publicat

el

La presentació de l'informe de l'impacte econòmic de les finals de la Copa del Món d'Esquí / Eduard Comellas
La presentació de l'informe de l'impacte econòmic de les finals de la Copa del Món d'Esquí / Eduard Comellas

L’esport andorrà continua demostrant que és font de diversificació del sector turístic i, en conseqüència, de l’economia del país. L’organització de les finals de la Copa del Món d’Esquí de Soldeu va tenir un retorn directe al Principat valorat en 15 milions d’euros, segons va explicar ahir l’organització.

Així, més de 25.000 espectadors van viure les finals que es van dur a terme del 13 al 19 de març d’enguany. Una xifra que es disparà si es té en compte els que van veure les proves des de casa, doncs en total hi van haver 36,5 milions de teleespectadors de 23 països, el que suposa dos milions més respecte a les finals del 2019, així com un aparador increïble per al Principat.

Segons va apuntar ahir l’organització, “una de les dades més imponents és la de la projecció de la destinació a través dels mitjans de comunicació online i offline, assolint en valor publicitari equivalent 65 milions d’euros en gairebé 7.000 impactes. Són indicadors analitzats per les plataformes Acceso i Kantar Media en països com Andorra, Espanya, Estats Units, Regne Unit, Itàlia, Àustria i Suïssa”, apunten en un comunicat.

Pel que fa al retorn econòmic, en la presentació d’ahir es van apuntar que es van registrar fins a 6.366 pernoctacions directament vinculades a les finals, mentre que durant la competició es van acreditar un total de 2.400 persones, entre els quals 447 professionals de la comunicació, 300 voluntaris, 173 atletes de 19 països, i staff.

David Hidalgo, director general del Comitè Organitzador va explicar que les finals
del 2019 van marcar un abans i un després, i amb l’edició d’aquest any “hi ha una
opinió compartida de reconeixement, admiració i respecte cap a Andorra”. Per la
seva part, Carles Visa, gerent de la FAE, va subratllar l’esforç de molts anys de la
federació per arribar a tenir un corredor, -referint-se a Joan Verdú-, al circuit de Copa
del Món competint de tu a tu amb els grans atletes. En aquest sentit, el posicionament d’Andorra per a la futura candidatura per organitzar els mundials del 2029 guanya presència després de l’organització de les finals, però també amb el retorn del gran circ blanc el pròxim mes de febrer amb la Copa del Món femenina que es disputarà a Soldeu amb les disciplines de gegant i eslàlom. L’aposta per mantenir-se periòdicament al circuit continua, i la FIS ha previst
en el calendari provisional de la temporada 2025-26, tornar a la pista Avet per rebre la
primera Copa del Món masculina de la història, una assignatura pendent del Comitè
Organitzador.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT