Connect with us

AE TV

Com és la votació per escollir la seu dels Mundials de 2029?

La decisió es pren en un sistema de votació en el que s’hi necessiten com a mínim onze vots

un acte de la FIS / FIS

Publicat

el

La decisió dels mundials d’esquí serà, segur, ajustada. El sistema de votació de la FIS deixa la decisió en mans dels membres del Council de la federació, el qual està format per 21 representants amb dret a vot.

Un llistat format per representants de països com Japó, Itàlia, Suècia, Noruega i ara també Andorra amb l’entrada recent de Patrick Toussaint. “És evident que tens més informació, veus les relacions que hi ha” destacava ahir el propi Toussaint en una entrevista a Andorra Esportiu TV. En tot cas, la decisió de la seu dels mundials del 2029 es decideix mitjançant el sistema olímpic. Això vol dir que cal una majoria absoluta i que, a mesura que es van avançant rondes, aquella candidatura que rep menys vots va quedant eliminada.

Això vol dir que les opcions andorranes no passen només per rebre els vots en primera instància, sinó que també cal tenir en compte els moviments que es puguin produir de cara a la segona votació. Així, segons fonts de la candidatura les principals opcions tricolors passen perquè Narvik quedi fora a les primeres de canvi i que els representants noruecs es decantin per Andorra a la segona volta.

En aquesta ocasió, es veu poc probable que hi hagi una situació com la del 2022 quan Crans-Montana, seu dels mundials del 2027, es va imposar en primera ronda amb 11 vots directament deixant fora a Andorra i a Narvik, que enguany repeteix.

L’objectiu final, però, és tenir 11 dels 21 vots, el que suposaria tenir-ne 8 més que els que Andorra va rebre ara fa dos anys quan optava als mundial del 2027. A priori, la candidatura compta pràcticament segur amb els tres vots que ja va rebre més el de Toussaint el que deixa a la proposta tricolor a 7 vots de l’objectiu. Segons Hidalgo, “en tenim 6 o 7 que si no ens voten ens sorprendrien” el que suposa que encara en ballen quatre o cinc.

Cal recordar, que en les darreres setmanes la candidatura va intensificar les conferències i contactes amb les diferents ambaixades per tal de poder fer presió als països que tenen representació a la FIS, en una estratègia en la qual el departament d’exteriors i el propi cap de Govern han tingut un paper fonamental.

Precísament, el 4 de juny, a Reykjavík, la presentació davant el council la durà a terme, entre daltres, David Hidalgo i el propi Xavier Espot.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *