FC ANDORRA

L’Amorebieta desperta a l’Andorra (3-0)

Els tricolors van ser superiors en el joc però no van estar encertats de cara al gol

Álex Calvo durant un moment del partit / FC ANDORRA

El bon inici de temporada de l’FC Andorra va arribar ahir al seu primer punt d’inflexió. Tal com va passar a la pretemporada, el conjunt sota les ordres d’Eder Sarabia va patir ahir un sotrac important en caure per un contundent 3-0 davant l’Amorebieta en un duel disputat a Lezama. “Ni érem tan bons la setmana passada ni avui som un desastre” va remarcar el tècnic tricolor després d’un partit del qual “poca anàlisi es pot fer quan perds 3-0”.

A diferència de l’enfrontament davant el Vila-real B, en el qual els tricolors també van caure per tres dianes de diferència després de dos amistosos de molta qualitat, ahir al país basc els del Principat van ser dominadors del partit i van tenir les seves ocasions per avançar-se en el marcador. “Crec que no hem merescut marxar al descans perdent” va asseverar un resignat Sarabia que es va desesperar sota la pluja que va anar apareixent. En el primer temps, els andorrans es van trobar amb diverses oportunitats per fer el primer i fins i tot el segons amb diversos xuts des de la frontal que van posar en perill la porteria defensada per Campos.

El primer a intentar-ho va ser Lobete, que es va deixar l’ànima durant tot el matx generant accions de perill cada cop rebia una pilota d’Arroyo, qui va estar contundent en defensa i precís en la sortida de pilota durant els primers 45 minuts de partit per després apagar-se en el segon temps.

La categoria, però, no perdona i fa pagar les desconnexions, per petites que siguin. Les intermitències defensives dels andorrans van passar factura a cinc minuts del descans, quan un error en la pressió d’un servei de banda va acabar amb una centrada que Jauregui va rematar a plaer amb el cap, sol a l’àrea petita. Impossible per a Ratti que tampoc va poder fer res en el segon quan, ja després pel pas als vestidors, Eraso engaltava una pilota que havia quedat morta a dins l’àrea també després de la poca contundència de la defensa tricolor.

Amb dos xuts a porta l’Amorebieta va aconseguir posar el 2-0 al marcador, un resultat que va atabalar als de Sarabia, poc precisos en els darrers metres del camp i faltats d’inspiració en punta, després que Nieto estigués pendent de venir a descarregar pilotes que no pas d’intentar fer gol.

De poc van servir els canvis de l’Andorra que ho va acabar intentant amb tres centrals, però ahir, a Lezama, ni que Campos hagués jugat amb les mans lligades a l’esquena hauria estat suficient perquè l’Andorra marquès. Va enviar una pilota al travessar l’Andorra que impotent va acabar encaixant el tercer en el descompte. Mentre els tricolors necessitaven generar i connectar amb una precisió mil·limètrica, Sibo va trobar-se una pilota a la frontal que va servir per superar a Ratti i deixar el 3-0 definitiu. “No sé si s’ha punxat la bombolla, però toca seguir treballant” va remarcar Nico Ratti en declaracions a Andorra Esportiu. “Per sort, diumenge tenim un nou partit així que no hi ha massa temps per pensar” va deixar clar un Sarabia que va demanar als seus tornar a la feina com més aviat millor.