La UE guanya el derbi colomenc i continua líder

La UE Santa Coloma suma un triomf clau per mantenir el liderat davant l’únic rival que els va guanyar a la primera volta, distanciant-lo en 6 punts

L’últim cop que els dos equips de Santa Coloma es veien les cares, el derbi se’l va endur el conjunt, aleshores dirigit per Dmitri Chéryshev per 2-1. Un mes després, però, el segon derbi colomenc de la temporada i el més atractiu dels darrers anys, marcat per un altíssim ritme de joc i les poques ocasions a les dues porteries, se’l va endur el líder, la UE santa Coloma per 1-2.

La UE, amb una forta pressió, va estar bona part dels primers 45 minuts en camp contrari, davant un FC Santa Coloma que gairebé no va inquietar Navarro. Amb tot, només Marc Castells va amenaçar de trencar el 0-0 inicial amb un xut llunyà que va sortir fregant el travesser al minut 23. Sense gols es va arribar al descans i quan només es portaven dos minuts de la represa es va trencar la igualada. Els de Calderé es van avançar amb un gol de Pablo Molina, el migcampista d’Elx va batre el porter José Antonio Gomes al minut 48.

La igualada va arribar poc després a la sortida d’un còrner. Eloy Gila va tocar amb el cap al segon pal i d’esquena a porteria, Miguel López feia un toc desperó que sorprenia Navarro.

L’alegria per l’empat, però, li va durar molt poc a l’FC Santa Coloma. Una pilota penjada a l’àrea per la UE, Josep Gomes refusa amb els punys, però la pilota toca en Àlex Martínez i acaba a dins. Fins al final, patint, la UE va defensar aquest gol d’avantatge per mantenir-se líder una setmana més. A sobre, obrint una distància de 6 punts amb el seu veí colomenc.

La resta de la jornada va estar sobretot marcada per una altra victòria de l’equip que persegueix el líder, l’Inter Club Escaldes. L’Inter va resoldre amb contundència el seu compromís davant el penúltim classificat. Els 3 punts tornaven a donar el lideratge provisional als d’Otger Canals, a l’espera del derbi colomenc. Els escaldencs van golejar per 6 a 0 l’Esperança amb un 4 a 0 al descans amb gols de Jean Luc, Oriol Vales en pròpia meta, Domi Berlanga i Argañaraz. Al segon temps van completar la golejada Aridai Cabrera i Miguel Ruiz en pròpia meta.

El Penya Encarnada va caure davant de l’Ordino per 1 a 0 contra amb un gol de l’internacional Marc García al minut 87 que ajusta molt tota la zona mitjana de la classificació de la lliga, amb l’Ordino a només tres punts del rival d’ahir. El CE Carroi, per la seva banda va vèncer per 1 a 3 l’Atlètic Amèrica, que segueix sense sumar cap triomf en el que portem de lliga i, en el partit de dissabte, l’Atlètic Club Escaldes va imposar-se per 0 a 2 a l’FC Pas de la Casa amb un gol de Guillaume López de penal i un segon de Pedja Muñoz.