SELECCIÓ

La neu i l’efectivitat traven a una combativa Andorra (4-0)

Sescova amb un hat-trick liquida les aspiracions d’Andorra en un partit marcat per la gran quantitat de neu en el terreny de joc

Un instant del partit a Riga / FAF

En un escenari pràcticament tintat de blanc, ha caigut la selecció femenina davant Letònia per 4-0. El duel ha estat marcat per unes condicions inusuals, amb molta neu present en el terreny de joc a Riga. De fet, el partit s’ha hagut de posposar de l’hora marcada en un inici, de les 12 h fins a aproximadament la 13 h. Un contratemps que ha pesat en el joc de les tricolors, que tot i fer un primer temps molt bo, li ha costat adaptar-se a la situació i no ha pogut mostrar-se.

La primera part ha estat igualada, amb Andorra ben plantada en el camp, però amb poca sort de cara a trenar més d’un contraatac, ja que la neu impedia que la pilota rodes de manera correcta i ràpida. Un factor que ha estat determinant, les de José Antonio, estaven maximitzant esforços i plantant cara a la selecció letona. Tot i el bon moment, han aparegut les jugadores més rellevants de les locals. Sescova que ja va ser un mal de cap en el duel a l’Estadi Nacional, ha avançat a Letònia per partida doble just abans d’acabar el descans.

Els dos gols li han fet molt mal a la selecció tricolor, que veia com l’esforç es quedava en res amb les dues accions més perilloses en el que es portava de primer temps. Després del pas per vestidors, Andorra ha intentat tenir una circulació més llarga, agafant amplada, però les condicions de la gespa no eren les idònies per aquest joc i així ho han demostrat les locals. Un altre cop Sescova, sentencia el partit amb un hat-trick, només començar la segona part, en el minut 47. A partir del tercer gol, el partit s’ha tornat més travat entre els canvis i la poca eficàcia dels dos equips. Però encara ha quedat temps perquè Letònia fes el quart gol i definitiu, obra de Poluhovica al minut 68.

Una derrota dura per a les tricolors, que tenien moltes esperances posades en aquest partit, però les condicions climàtiques i l’efectivitat de les locals les han acabat d’esborrar les possibles aspiracions. La nota positiva de l’encontre ha estat el debut de Clàudia Plaja, que ha entrat en el minut 90 i ha disputat els seus primer minuts amb la selecció absoluta. Amb aquest resultat Andorra es queda sense opcions i afronta el duel a casa, dimarts vinent davant Moldàvia, amb l’assignatura de poder tancar la competició amb algun punt més.

40 minuts bons no han estat suficients

Les noies han fet una primera part molt bona, però el primer gol ha suposat un gerro d’aigua freda per les tricolors. “En línies generals fins al primer gol, hem competit bé”, ha asseverat el seleccionador després de la derrota. Sobre com ha afectat anímicament el gol local, José Antonio ha destacat que “hem abaixat els braços, ens ha costat estar a l’altura de la seva intensitat”, alhora afegeix que “mentalment tenim feina per fer”.

A més, el seleccionador ha estat clar sobre el terreny de joc i ha apuntat que “l’estat del camp es per als dos equips i no serveix d’excusa”. Finalment, José Antonio valora el partit a casa davant Moldàvia com “important per tirar endavant i aprofitar d’estar a casa.