El Santa Coloma encaixa un gol afortunat però deixa l’eliminatòria oberta (0-1)

L’AZ ha marcat l’únic gol del partit en una acció de rebot després que els colomencs hagin sigant una gran actuació al Nacional

Un moment del partit entre l'AZ i l'FC Santa Coloma / AZ ALKMAAR

Derrota de l’FC Santa Coloma davant l’AZ Alkmaar en el partit d’anada de la tercera tonda de la prèvia de la Conference League. Un partit que ha acabat amb el resultat de 0-1, després d’un duel en el qual els colomencs han pogut contenir un AZ descafeinat.

Han sortit bé els andorrans al Nacional. Un partit seriòs dels colomencs que, si bé no han tingut el control de la pilota, han sigut els únics en generar alguna ocasió durant el primer temps. Ordenadets en defensa els de Dimitri Cheryshev han aprofitar alguna acció a pilota aturada per acostar-se a la porteria de Mathe Ryan.

En front, els de negra han hagut que gestionar poca cosa per part de l’AZ, qui, durant el primer temps, s’ha dedicat més a tenir la pilota, cansar el rival i analitzar el sistema colomenc que no pas intentar marcar. A partir de la mitja hora de joc, però, els holandesos sí que han posat una marxa més i han començat a donar sensació de perill, tot i que no s’han aproximat a la porteria defensada per Gómes.

Divina fortuna per a l’AZ

La dinàmica no ha canviat després del pas pels vestidors. Els locals han seguit esperant amb dues línies de quatre en defensa i intentant sorprendre en atac amb accions a pilota aturada, algún córner i algun xut des de la frontal. De fet, ho ha provat Garrido amb una fuetada llunyana en el primer minut del segon temps que Ryan no ha tingut problemes per solventar.

Els canvis han estat claus perquè els visitants passessin de tenir la pilota i donar la sensació de perill a generar-lo de veritat. Un xut de Sugawara ha estat el preludi del que ha acabat arribant en el minut 74: un xut de falta picada des de l’esquerra de l’atac holandès –no ha estat penal per dos pams– ha acabat entrant, amb tota la fortuna del món, després que hagi picat en el cos de Mihailovic i hagi desviat la pilota agafant a contrapeu a Gómes (0-1).

Amb el quart d’hora de joc per davant el partit no ha canviat. Ni el Santa Coloma s’ha tornat boig –conscient que el resultat encara era ajustat– ni l’AZ s’ha deixat anar en busca del segon. Al final, resultat que deixa l’eliminatòria oberta, però que, fins i tot, ha semblat poca cosa.