BÀSQUET

El Morabanc es queda sense forces i cau en la darrera prova abans de l’inici de l’ACB (90-105)

El Joventut de Badalona s’ha endut el 6é Trofeu d’Escaldes-Engordany

Dos Anjos en el partit vs Joventut de Badalona

El Morabanc ha disputat l’últim partit d’aquesta pretemporada davant del Joventut de Badalona a una setmana de començar la competició oficial a la Lliga ACB, en el trofeu del comú d’Escaldes-Engordany. El partit ha acabat amb el resultat de (90-105) favorable l’equip badaloní en una segona part on l’equip visitant ha imposat clarament el seu ritme de joc i ha fet patir el conjunt tricolor.

El partit ha començat de la millor manera per un Morabanc molt inspirat i que acabava el primer quart amb 33 punts i uns percentatges espectaculars, 71% en tirs de 3 punts i 78% en tirs de 2. A banda, també se li sumaven unes recuperacions de pilota que permetien a l’equip córrer i anotar cistelles després de transicions ràpides on es podien sumar punts fàcils. El joc liderat per un Rafa Luz molt inspirat en la direcció del joc i amb un Tyson Pérez amb 12 punts feia pensar que l’equip de Natxo Lezkano podria tenir un partit plàcid.

Res més lluny de la realitat, al segon quart el Joventut, s’ha tret la mandra de sobre i s’ha posat a carburar. Com si es tractés d’un cotxe diésel, a poc a poc i, a través d’una defensa molt agressiva que recuperava moltes pilotes amb un Feliz com a home a destacar a la direcció, ha anat apropant-se al marcador fins a aconseguir un mínim avantatge al marcador a la mitja part (46-48).

Després del descans, Ante Tomic ha agafat el barret i la vareta i ha tret el millor joc, fet diferencial en un partit fins al moment molt igualat i que ha trencat el partit. A banda d’Ante, han començat a aparèixer homes importants verd-i-negres, Pau Ribas, Pep Busquets i els fitxatges han fet un pas endavant per acabar trencant el partit. El Morabanc no ha sabut reaccionar, i, sense un líder destacat a la pista, s’ha trobat davant d’un rival molt més agressiu, amb moltes més idees i amb homes diferencials. Els percentatges també han anat a poc a poc a la baixa i en un quart on s’han xiulat més de 15 faltes entre els dos equips i no es trobava la continuïtat, tampoc s’han tingut bons percentatges de la línia de tirs lliures. Així doncs, s’ha arribat al final d’aquest tercer quart amb un resultat de (62-74), en un parcial en els 10 minuts de 16-26 en contra.

S’ha arribat a un l’últim quart amb una sensació que el Joventut tenia el partit de la mà i dominava totes les facetes del joc. El Morabanc, ha tingut un últim esprint final i semblava que a través de l’encert en la línia de tres punts podia acostar-se, però no ha estat suficient. Amb el partit tancat i resolt per part verd-i-negre, els últims cinc minuts han servit per als menys habituals i els dos conjunts han fet canvis i provat coses. Andric, per part local amb dos triples, ha estat l’home de l’últim tram de partit, on s’ha vist un conjunt tricolor just d’energies. Jordi Rodríguez ha estat l’home a destacar per part visitant amb 8 punts en els últims instants de partit.

Els d’Andorra tanquen la pretemporada amb només una victòria en cinc partits. La setmana vinent els tricolors disputaran la primera jornada de la Lliga ACB al camp del Bilbao Bàsquet, un duel complicat en l’inici de la competició.