BÀSQUET

El Morabanc cau a Granada i es complica la vida (91-88)

Els tricolors deixen escapar una victòria a la pista d’un rival directe en un matx poc sòlid dels tricolors

Un moment del partit entre el Granada i el Morabanc Andorra / ACB

No començava bé el partit a Granada on el Morabanc buscava avui fer un salt en la classificació i enfosar a un Covirán que, abans de començar el duel, només sumava una victòria. Dos triples de Cheatham posaven un 6-0 a l’electrònic de sortida que demostraven que els locals havien sortit al parquet amb la idea clara que en joc hi havia mitja permanència.

No ha sapigut el Morabanc frenar el ritme de l’enfrontament que ha començat molt revolucionat. A l’equador del primer període els tricolors perdien de 10 punts (16-6), el que ha obligat a Lezkano a intervenir per intentar igualar la intensitat granadina per la via de Rafa Luz i Jean Montero. Després d’un festival de triples de la incorporació tricolor i del base brasiler –per part visitant–, acompanyats per Costa –pel cantó local–, els dos equips han arribat al final dels primers 10 minuts amb la sensació que el partit estava més on el Granada volia que no pas on els tricolors volien.

Així i tot, un bon darrer minut dels del Principat ha permès reduir la diferència a només vuit punts al final del primer quart, que ha acabat amb el marcador de 28-20. Tanmateix, la pitjor notícia dels primers 10 minuts ha estat la lesió de Tyson Pérez que tot just al començar el duel s’ha fet una lesió al genoll que l’ha deixat tot el partit a la banqueta.

Ha reaccionat al segon quart el Morabanc millorant el seu percentatge de tres gràcies, en especial, a l’aparició de Jerrick Harding que s’ha marcat, sense cap mena de dubte, el seu millor partit amb la seva nova samarreta (17 punts i 18 crèdits de valoració). Però no han pogut acabar de controlar el duel els de Lezkano que just abans del descans han patit les individualitats locals, especialment de Cruz, que han deixat el 49-43 a l’electrònic.

Després del pas pels vestidors els tricolors han posat una marxa més i amb un parcial de 0-11 els tricolors s’han tornat a ficar de ple en el matx. Així i tot, el Granada seguia sent conscient que una derrota avui implicava complicar-se la vida i, potser per això, els locals han mantingut el partit sempre on volien i han tancat el tercer període amb un triple sobre la botzina local que deixava el 68-60 abans dels darrers 10 minuts.

No ha començat tampoc bé el quart període perquè un triple de Kramer i una acció de tres tirs lliures han situar a situar els 13 de diferència –la màxima del partit fins aleshores–. Un parcial de 9-3 han posat les coses molt complicades pels tricolors que han arribat a perdre de 15. De fet, els locals han dominat el marcador durant més de 30 minuts del duel.

En el tram final el Morabanc s’ha volgut agafa ral partit per la via dels triples d’Starks i Harding que han aconseguit reduir la diferència a només 10 (84-74) quan quedaven només 4.40 pel final del matx.

Una setmana més els de Lezkano han demostrat que no abaixen mai els braços i a 2.30 pel final la diferència era només de 4 punts gràcies, un cop més a l’aparició de Harding i de Luz que ha recuperat una pilota a dos pel final per posar el 86-84. En el darrer minut de partit Rafa Luz ha tingut una acció clau per posar el 89-88, però el base brasiler ha errat una cistella fàcil que mantenia amb opcions als de Lezkano.

Ha tingut Andric un darrer triple per intentar forçar la pròrroga però no ha tingut encert i ha acabat caient el Morabanc que es queda amb només quatre victòries i en un bloc que mira més a la permanència que no pas a la Copa del rei.