BÀSQUET

Dur inici pel Morabanc en el retorn a l’ACB (95-73)

El conjunt dirigit per Natxo Lezkano no ha pogut competir davant d’un sòlid Bilbao Basket que ha sigut molt millor en el global del partit

Tyson en el partit a Bilbao
Tyson Pérez durant el partit a Bilbao / BCA

El Morabanc Andorra s’ha estrenat a la Lliga Endesa amb una derrota molt dura, a una de les pistes més complicades del campionat per 22 punts de diferència (95-73). L’equip de Natxo Lezkano no ha pogut competir davant d’un molt bon rival que ha anat de menys a més i que ha trencat el partit en una segona part gràcies a un encert molt alt.

El bon inici de partit del conjunt andorrà feia creure que l’equip podria competir al Bilbao Arena, amb un bon atac i amb la intenció de córrer i transitar amb contundència mostrava un conjunt amb ganes de marcar un ritme alt de partit, fet, però, que ha sigut contraproduent i que ha començat a restar més que sumar. Moltes pèrdues de pilota en aquestes situacions de precipitació en atac que han començat a aprofitar els locals i han agafat la primera diferència al marcador, (29-23).

El segon quart ha estat molt igualat i les distàncies s’han mantingut entorn els 6 punts amb els que finalment s’ha arribat al descans. El joc col·lectiu del Bilbao amb tothom com a protagonista i amb una banqueta que sumava 9 punts, volia impossar el seu ritme físic. El Morabanc, però, amb un Tyson Pérez en un estat dolç, aconseguint 6 punts i 6 rebots no permetía el conjunt local marxar i marcar diferències. Així doncs, els tricolors s’aferraven al partit arribant al descans només a 6 punts del conjunt de Bilbao. (46-40).

El començament de la segona meitat ha sigut el desencadenant del partit i on ha començat l’exhibició del conjunt local. El Bilbao ha sortit de vestidors amb un altre ritme, tant físic com de joc, el conjunt andorrà no ho ha sabut igualar i els locals s’han escapat al marcador. Tant és així, que als de Natxo Lezkano els ha costat 7 minuts i 20 segons anotar en el tercer quart. Aquesta manca d’anotació en atac dels visitants l’ha sabut aprofitar el conjunt basc, amb un parcial de 22-10 i ampliant la distància fins als 18 punts i deixant vist per sentència un partit que fins a la mitja part estava sent molt igualat.

A l’últim quart, res no ha canviat, i el Bilbao, amb una confiança i seguretat pròpies d’un equip molt sòlid i ben treballat, no ha deixat de pitjar l’accelerador, i ha continuat ampliant, encara més, el marcador. Els jugadors locals, amb un Adam Smith als comandaments de l’equip, s’agradaven i s’exhibien a casa seva. En aquests últims 10 minuts, els de Bilbao, aconseguien un 5/6 en tirs de 3, anotant gairebé tot el que llençaven a cistella, amb això, s’arribava al resultat de 95-73 final.