FC ANDORRA

Amb valentia però sense gol (2-0)

Dues jugades d’estratègia condemnen un conjunt tricolor que tot i jugar el seu millor partit fora de casa, cau a Valladolid

Un instant del partit entre el Real Valladolid i l'FC Andorra / FCA

I sense efectivitat no es guanya. L’Andorra cau en una nit sense sort al José Zorilla, marcada pels detalls puntuals i que han determinat la victòria a favor dels locals. Els tricolors han fet un bon partit, dominant en la possessió i generant més que en altres dies, però sense premi i amb un problema que s’acumula. Setena derrota per a un FC Andorra que perd tres punts més fora de casa i no aconsegueix capgirar la mala dinàmica fora del Principat.

Primera part que es podria dir injusta si tenim en compte el joc vist en el terreny de joc. El conjunt tricolor ha realitzat bones transicions en atac i ha generat més perill de l’habitual anés de casa. El Valladolid s’avançava en el marcador molt ràpid, en el minut 8, Montiel, de falta amb una autèntica canonada, impossible per a Dani Martin, feia l’1-0 per als val·lisoletans.

L’Andorra, així i tot, no ha abaixat els braços i ha insistit en la idea inicial, generant superioritat per zones interiors amb aparicions d’homes com Iván Gil, que ha donat un cert equilibri al mig del camp. Però l’equip tornava a ballar-la amb pèrdues innecessàries en camp contrari, que un Valladolid sense molt d’encert no ha aconseguit aprofitar. No obstant això, els de Sarabia sí que han estat millorin les accions d’atac, tant que en la primera bona centrada dins de l’àrea, Scheidler amb una rematada a baix toca en el pal i en el rebuig, John Victor roba el gol sobre la línia.

L’Andorra avisava i la sensació en el camp és que els tricolors estaven més prop del gol, però li faltava finor i bona execució final. I com un gir inesperat, pròpia de les pel·lícules de misteri, ha arribat el segon per als val·lisoletans. En el minut 38, un error defensiu en la marca en un córner, Juric arriba només al segon pal i bat a Martin, que ha suposat un autèntic gerro d’aigua freda.

Després del pas per vestuaris, el control seguia als peus dels jugadors tricolors i malgrat que el resultat advers han continuat construint bé el joc de costat a costat i generant bé. Amb el Valladolid més replegat lògicament amb l’avantatge en el marcador, l’Andorra li ha costat més trobar espais. Sarabia movia la banqueta, buscant alguna escletxa com qui té gana i és que els tricolors sumaven ocasions, però li falta la resolució i el gol que tant falta en aquest equip.

Els moments finals eren minuts de ser valents i el sistema passava a ser un 3-3-4, amb extrems oberts i dos davanters. Era el moment de posar tota la carn a la graella i l’Andorra ha arraconat als locals en alguna acció, però sense obtenir ocasions molt clares. Ja en els instants finals, un penal per mans d’un defensa del Valladolid donava un punt de llum als de Sarabia. Però el Scheidler fallava el penal i ni amb aquestes, avui no era el dia i els problemes amb el gol fan saltar les alarmes en el conjunt tricolor.