BÀSQUET

AMB EL CAP BEN ALT (91-87)

La capacitat competitiva de la millor versió del Morabanc Andorra ha estat gairebé la millor de les sorpreses de la jornada a l’ACB i pel conjunt del Principat

Llovet al Palau Blaugrana / ACB MEDIA CENTER

El Morabanc Andorra després de sumar la primera victòria de la temporada a La Bombonera davant del Zunder Palència avui s’ha presentat al Palau Blaugrana sense complexos ni pors i ha sabut competir tot un partit sencer davant del vigent campió de la Liga Endesa.

En un partit dominat fins als últims 5 minuts de partits, el conjunt tricolor ha tret les seves armes desplegant un joc gairebé perfecte en atac i molt sòlid i coral en defensa. Tot i això al final del partit les individualitats d’un Barça que també ha sabut jugar les seves armes, ha acabat decidint un partit que ha estat des del primer moment molt igualat.

L’inici de partit era un símptoma que el Morabanc podia aprofitar la falta de rodatge i d’adaptació del FC Barcelona que no passa precisament pel seu millor moment, amb uns percentatges de tir exterior molt elevats, s’ha vist com el conjunt tricolor feia moltes passes endavant respecte a l’inici de temporada, sobretot en el joc d’atac i es posava en partit, arribant al final del primer quart amb un +8 al marcador, que donava molta confiança als de Natxo Lezkano.

Semblava gairebé una proesa el que s’estava vivint al Palau Blaugrana, amb un Andorra que en atac ho convertia gairebé tot, i que en defensa tant les ajudes, intensitat i canvis funcionaven a la perfecció i donaven vida a un equip que continuava confiant en la victòria i aconseguir la segona de la temporada.

Després de la mitja part, el Barça ha fet dues passes endavant i ha fet un bon parcial de sortida. Tot i que no ha estat definitiu, els d’Andorra s’han vist com s’escurçava la distància i amb un marcador estret ha estat molt més difícil generar joc, ja que el Palau Blaugrana i l’actitud dels locals ajudaven l’equip local. Laprovittola i Willy Hernangómez eren els jugadors destacats per part local en el tercer quart que feien que els de Barcelona tornéssin agafar distàncies al marcador i s’escapessin en l’entrada de l’últim quart.

El Barça a l’últim quart ha trepitjat l’accelerador i els de Grimau a base de triples i amb un domini de la pintura han castigat la defensa tricolor. Les individualitats per part local han sigut claus i molt efectives i, tot i que els andorrans no li perdien la cara al partit, els 5 últims minuts, la qualitat del Barça s’imposava i acaba per derrotar al Morabanc Andorra. Al final del partit s’ha acabat amb el resulat de (91-87).