Andorra, amb set vots sota el braç
La Candidatura d’Andorra 2029 compta amb set vots assegurats abans de la decisió de qui acollirà els mundials d’esquí
Publicat
fa 5 mesosel
per
Pol Dirvanauskas“Jo diria que estem molt millor que ara fa dos anys” assegurava ahir David Hidalgo, director de la candidatura Andorra 2029, en una reflexió compartida amb Carles Visa, geren de la FAE, i Patricl Toussant, el representant del Principat al consell de la FIS. Idees que sorgeixen de la conversa que els tres van mantenir ahir als peus de la pista Àliga per Andorra Esportiu TV en la qual van deixar clar que les sensacions són bones i que enguany és el moment d’apostar per la innovació andorrana.
“Tenim un vot segur, el del Patrick” recordava Hidalgo abans de ser interromput pel responsable de la federació: “això si no s’equivoca!”. “Hi ha 6 o 7 que si no ens voten, ens sorprendria, igual que hi ha 4 o 5 que si ens votessin ens sorprendria” remarcava el màxim responsable de la candidatura que va afegir que “hem d’arribar com a mínim a 11, per tant, ens en falten uns quants que són els que hem d’acabar de convèncer”. Així i tot, la sensacions per a la segona volta són bones tot i que “tot canvia cada setmana, l’excel que tenim està molt viu” remarcava el representant tricolor a la FIS. Entre els que estan assegurats hi ha els que ja van votar Andorra ara fa dos anys i els països com Argentina o Oceania, que semblarien decantar-se per la innovació tricolor.
Andorra serà la segona vegada que es presenta per poder acollir els mundials d’esquí. Un camí, però, que va molt més enllà del treball realitzat en els darrers anys sinó que s’ha de remontar a quan el país va començar a apostar per aquest camí. En la darrera elecció, la qual decidia la seu del 2027, Soldeu va quedar eliminada rebent només tres vots, mentre que Crans-Montana en va rebre onze, sent la guanyadora i la futura seu del Campionat del Món del 2027. La candidatura noruega de Narvik, que també s’hi va presentar, en va rebre, els mateixos que Andorra, tres.
“Crec que és important fer valdre el recorregut que hem fet fins ara, acollint proves de primer nivell i provant que estem més que preparats” asseguraven tots tres en l’entrevista. “Al principi quan vàrem començar si que vaig pensar: apa! Ens estem passant de frenada” recordava Hidalgo del primer cop que va sentir a parlar de la possibilitat que Andorra acollís uns mundials. “No ens falta res: ni en l’àmbit organitzatiu, ni a les pistes, ni a les instal·lacions hoteleres; som optimistes, però mai podem estar tranquils” insistia Visa.
Espot marca les opcions
I si el factor de la trajectòria marca, també ho fa el fet de tenir un esquiador del país entre els millors. “Sense cap mena de dubte” deixava clar Toussaint, alhora que els tres van coindir en remarca la importància de l’impúls que suposa la implicació de tot el país.
“Si el Cap de Govern ve és que tenim opcions. Seguretats no en tenim mai, però arribar amb opcions ja posa en gran valor la feina que estem fent com a país lluitant contra Noruega i Itàlia” van destacar els tres.
En tot cas, uns dubtes que es resoldran d’aquí a dues setmanes. El quatre de juny andorra es tornarà a posar davant l’aparador de l’esquí per veure si els esforços realitzats han estat suficients per posar al Principat al mapa o si per contra caldrà remar més. “No serà el mateix perdre amb un vot que amb 10, però ja es veurà; de fet, no caldrà fer l’anàlisi d’una derrota perquè guanyarem” va concloura Hidalgo.
Et pot interessar
Cande Moreno accelera la seva preparació a Xile i torna a sentir-se forta sobre els esquís
Verdú enfocat en l’estrena a Sölden
L’equip nacional d’esquí torna de l’aventura sud-americana amb 30 dies d’entrenament intens
Irineu Esteve i Gina del Rio pugen al podi al Trofeu Sportful de rollerski
Esteve i Del Rio entrenen a Suècia i Alemanya
Cande Moreno: “El genoll està responent bé”