Connect with us
Robert Gesink en una imatge d'arxiu Robert Gesink en una imatge d'arxiu

POLIESPORTIU

Robert Gesink: “Andorra és un paradís pels ciclistes”

El ciclista del Jumbo-Visma està especialment motivat amb el fet que La Vuelta torni a Andorra

Robert Gesink en una imatge d'arxiu

Publicat

el

La Vuelta a Espanya arriba a Andorra aquest dilluns 28 d’agost i serà la 24a vegada que aquesta gran volta passi pel país andorrà. Després d’una edició anterior on Recmo Evenepoel es va emportar la victòria, aquest any, hi haurà una gran batalla per endur-se el mallot de líder. Entre els favorits trobem al mateix Evenepoel, que voldrà revalidar el títol, Primoz Roglic, campió del Giro i Jonas Vingegaard, flamant campió del Tour de França. Aquests dos últims corredors formen part de l’equip Jumbo-Visma, un dels conjunts més potents del panorama actual pel que fa a les curses de ciclisme de carretera.

Robert Gesink, ciclista holandès de trenta-set anys i resident al Principat d’Andorra, forma part precisament d’aquest equip que a les seves files té a dos homes que lluitaran per fer-se amb La Vuelta. El ciclista, especialista en muntanya, va parlar amb Andorra Esportiu per analitzar aquesta gran volta i la passada de les dues etapes per Andorra.

Pregunta: Que té Andorra que atreu tants ciclistes?

Robert Gesink: “Per a nosaltres Andorra és un molt bon lloc per viure i evidentment també per entrenar. Nosaltres necessitem alçada i això Andorra ho té i aquí puc entrenar a casa i a prop de la familia. A més, és un lloc molt tranquil que per a mi i la meva familia és molt important. Nosaltres som d’una granja de l’est d’Holanda i ja era un lloc molt tranquil. Nosaltres ja fa cinc anys que vivim aquí i estem molt content”.

P.: Què suposa per a tu que aquesta etapa passi per Andorra?

R.G.: “Serà un dia molt important perquè amb el final a Arinsal serà molt dur, serà una eta important per a l’equip. L’objectiu de l’equip és guanyar La Vuelta, òbviament. Personalment, passar per les carreteres que estan a cinc quilòmetres de casa és especial. És el lloc on entreno i connec cada corba perquè al final Andorra és un país petit i entrenes molts cops a la mateixa carretera. Això ja és casa meva, al final passarem per davant de casa d’amics, per davant de casa, per davant de l’escola dels fills…”.

P.: Ja havies passat per aquí amb La Vuelta, no?

R.G.: “Tinc molts bons records de La Vuelta del 2019. Va ser una etapa similar amb el coll d’Ordino . Aquell és un molt bon record i avui el que voldrem és millorar-lo”.

P.: Dins de l’equip, es coneix Andorra? Hi ha altres equips que sí que tenen forces corredors vivint al Principat però dins de Jumbo què es coneix d’Andorra?

R.G.: “Aquí a l’equip ja som tres que vivim aquí a Andorra. És un país que és molt atractiu pels ciclistes pel que comentàvem abans. De fet, l’any vinent vindrà un company més a residir aquí al país. Al final som molts ciclistes que vivim aquí i això està bé perquè pots anar a entrenar amb tots els que som aquí. És com si un jugador del Barça es posa a entrenar amb un del Madrid, això amb el ciclisme passa”.

P.: L’equip d’aquest any és, evidentment, espectacular. Però també hi ha moltíssima competència. El gran rival quin creu que serà?

R.G.: “És un moment molt important per nosaltres aquesta etapa a Andorra perquè serà la primera etapa de veritat, tothom sap que la pujada a Arinsal no és senzilla. Serà el primer moment per saber realment quins son els favorits. Tenim a Vingegaard el guanyador del Tour, Roglic –guanyador del Giro– que estan molt en forma. Estan tots molt en forma així que per a mi serà divertit córrer amb tots ells i és especial, després de divuit anys, formar part d’un equip com aquest on hi ha tants escaladors top”.

P.: Li pregunto també pels joves. Com veu aquesta nova generació?

R.G.: “Hi ha un gran canvi en el ciclisme i és un gran canvi. Abans fèiem moltes coses a nivell de feeling i ara es calcula pràcticament tot i això suposa un gran canvi en el rendiment dels joves. De fet, ells ja estan creixent amb aquesta manera de treballar. Ara els grans noms es comencen a buscar des de l’etapa júnior quan això abans no passava, estic convençut que això rau en el canvi de l’entrenament. Els que ja són més grandets però hem d’estar al nivell perquè tens a la familia a casa. Per mi està bé, tinc 37 anys però la meva sensació és la mateixa que fa 10 anys”.

Despiece de Noticia

Satisfacció amb el tancament de la Copa del món de BTT

La presentació de l'operatiu

El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, va fer ahir una valoració positiva de la cita i va destacar la capacitat d’adaptació que va tenir l’organització, especialment la jornada dedissabte, on la meteorologia va obligar a fer diversos canvis en el programa. “L’objectiu delsespectadors s’ha vist afectat per la meteorologia tan complexaque hem tingut. Encara no teniml’afluència total, però sí que hem vist que fins al divendres anàvem per sobre de les expectatives id el que havíem tingut els anys anteriors”, va assenyalar Marticella, que ha agraït la paciència dels espectadors que van assistir en directe.“Aquesta Copa del Món l’hem enfocada en clau Mundials de l’any queve. Serà un pas superior i penso que l’UCI pot estar tranquil·la perquè som una seu amb totalgarantia. Sabem que quan les coses ens acompanyen fem un gran esdeveniment i amb dificultats també ho sabem tirar endavant”, va concloure Marticella.

Continua llegint
Clicka per comentar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT