COA

El COA compta en tenir totes les instal·lacions dels Jocs llestes al desembre

El president del comitè organitzador, és partidari que l’Estadi Nacional pugui fer el canvi de gespa abans dels Jocs dels Petits Estats

Published

on

L'estadi comunal Joan Samarra Vila actualment / Comú d'Andorra la Vella

Quan falta poc més d’un any per a l’inici dels Jocs dels Petits Estats d’Europa a Andorra 2025, el comitè organitzador ha intensificat els preparatius per garantir que totes les instal·lacions estiguin a punt a temps. El president del comitè organitzador, Xavier Espot Miró, ha destacat la importància de les millores planificades i l’avanç dels treballs necessaris. “Nosaltres comptem que el desembre tindrem tancat pràcticament tot”, assevera en una entrevista a Andorra Esportiu TV.

Les reformes previstes tant a l’Estadi Joan Samarra, al camp de tir de Pal de la Massana com a l’Estadi Nacional ja tenen la seva ruta traçada. Tot i això, Espot Miró apunta que “les instal·lacions s’aniran arreglant fins a la setmana abans dels Jocs. És una tasca que no s’acaba mai, però pensem que ho tindrem tot a punt i en bon estat”.

Certament, aquestes tres seus són les que encara no estan llestes a hores d’ara. Encara falta per saber quan es podrà fer el canvi de gespa a l’Estadi Nacional, la infraestructura que requereix més atenció en aquests moments i on ja és confirmat que es farà la cerimònia d’inauguració i els partits de rugbi de set.

El president del comitè assegura que “la nostra feina és adaptar-se”, i remarca que “qualsevol sigui la gespa, no tenim cap inconvenient. Evidentment, una gespa més soferta i més resistent de la que hi ha avui ens facilitaria més les coses”. Així doncs, des del COA són més partidaris del canvi cap a una gespa artificial, un fet que sembla ara mateix improbable que es faci abans dels Jocs, ja que el Govern d’Andorra ha expressat que l’FC Andorra es quedaria tota la temporada.

Pel que fa a l’Estadi Comunal, on s’acolliran les proves d’atletisme, el Comú d’Andorra la Vella ja ha tancat el pressupost i l’empresa que realitzarà el canvi del tartan a la pista. Unes obres que s’iniciaran aquest estiu i, per tant, entraran en els terminis que explica Espot Miró. “El Comú ja està treballant i nosaltres anem seguint. El projecte, jo crec que ho tindrem en bones condicions”, comenta el mandatari.

L’altra seu que també patirà reformes és el camp de tir de Pal, on també es destinen part dels 3 milions més de l’organització dels Jocs i una altra part el Comú de la Massana. Els treballs de neteja al terreny massanenc es van iniciar fa dues setmanes, amb la previsió d’acabar a finals de juny abans dels treballs purament d’adequació, com ja va avançar la cònsol major de la parròquia, Eva Sansa.

A més, altres espais com els Serradells, el circuit de BTT a Pal que enguany acollirà els Mundials, i els pavellons d’Ordino, Canillo i Encamp estan llestos per acollir les seves disciplines respectives. Així, Andorra es prepara per oferir unes instal·lacions de primer nivell per a tots els esportistes, garantint que els Jocs dels Petits Estats d’Europa 2025 seran un èxit tant en l’organització com en la competició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

EL + VIST

Exit mobile version