ESPORT DE NEU

L’últim esprint per Andorra 2029

A trenta dies per saber qui acollirà els Mundials d’esquí, la candidatura andorrana ja ha entregat la darrera documentació

Published

on

Una imatge de la Copa del Món femenina a Soldeu / Èric Rossell

El somni d’Andorra d’acollir els Mundials d’esquí del 2029 s’acosta i la candidatura ja està en la darrera fase del procés quan just queda un mes per la votació del Consell de la FIS, que se celebrarà el 4 de juny a Reykjavík, Islàndia. El projecte andorrà ja està en el tram final de campanya i quan queden trenta dies ja ha fet “tots els passos reglamentaris sol·licitats per la federació internacional”, segons ha apuntat Marc Mitjana, secretari general d’Andorra 2029.

Ara el pròxim pas serà promocionar la proposta en aquests últims trenta dies als països amb dret de vot. Una difusió que es farà també mitjançant contactes institucionals, tal com ja es van fer al mes de març a Madrid, amb el Cap de Govern, Xavier Espot i David Hidalgo, director de la candidatura. La FIS ja ha enviat el document de la proposta andorrana a cada membre amb vot del Consell per la seva lectura i anàlisi. “Ara s’inicia un període de contactes amb els consellers per tal de resoldre dubtes i focalitzar en tot allò que ens fa diferents de les altres”, ha destacat Mitjana.

Tres són els aspirants per aconseguir l’organització de l’esdeveniment d’esquí alpí de més dimensió. A banda del Principat que ja es va presentar per acollir els del 2027, però que aquest cop es presenta amb més força també repeteix Narvik, Noruega, amb un projecte també ambiciós. D’altra banda, Val Gardena, Itàlia, seu habitual i clàssica de Copes del Món, es presenta per primera vegada després de molts anys, ja que va organitzar uns Mundials l’any 1970.

Una campanya que convida al sí

Després del no el 2027, Andorra ha treballat superant els obstacles de la no elecció i millorant aspectes claus que fan de la nova proposta un projecte guanyador. Les conversacions que han anat mantenint-se amb la FIS sempre han estat positives i és una de les grans vàlides per creure que aquest cop sí que podrà ser. També ha fet molta força tot el suport que la candidatura ha obtingut de les institucions, un fet que destaca el perquè Andorra vol aquests mundials i que tot un país estar al darrere.

Tot va començar al setembre a Zurich amb la reunió amb el comitè tècnic de la federació internacional, on la primera reacció va ser molt clara, “impresionant”. Els membres es van quedar sorpresos amb la presentació andorrana fent èmfasi en els punts del llegat, l’entreteniment i la sostenibilitat. Tres punts bàsics i claus per entendre la dimensió del projecte i la intenció de convertir un simple esdeveniment d’esquí en un model que va més enllà de l’esport.

Els missatges durant la campanya han estat sempre molt optimistes i l’èxit de l’organització Copa del Món femenina va ser una raó més de pes perquè Andorra pugui ser escollida. “Hem fet una demostració de la capacitat d’adaptació i som els únics que hem pogut seguir el programa previst; tenir la pista com l’hem tingut demostra les nostres capacitats”, va asseverar el director de la candidatura en la roda de premsa de cloenda.

Arribats a l’etapa final i un cop entregada l’última documentació, Andorra 2029, s’apropa a ser una realitat. Els passos previs ja s’han fet, ara queda només saber la resolució el 4 de juny. La proposta es ferma i ara sí que és el moment que el Principat pugui tenir per fi el seu gran premi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

EL + VIST

Exit mobile version